Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Het feit dat bekende artiesten als David Guetta en Enrique Iglesias besloten hebben om ‘gewoon’ in Saoedi Arabië op te treden wordt door Garri Kasparov van de Human Rights Foundation hypocriet genoemd.

Hypocriet

Het stuit Garri Kasparov, voorzitter van de Human Rights Foundation, tegen de borst dat artiesten als Black Eyed Peas en Enrique Iglesias hun optredens op een festival in Saoedi Arabië deze maand niet lijken te cancelen. De voorzitter noemt de muzikanten in een tijdschrift daarom hypocriet.

Reputatie en geloofwaardigheid naar nulpunt gedaald

Kasparov is bitter. ‘Artiesten als Black Eyed Peas, Iglesias en ook David Guetta roepen hun aanhangers vaak op om zich in te zetten voor de mensenrechten in de wereld en om op te komen tegen sociale onrechtvaardigheid. Met de moord op een journalist in Saoedi Arabië nog vers in het achterhoofd, zou het dus normaal zijn als ze de optredens meteen zouden cancelen. Dat doen ze echter niet en dat vind ik hypocriet’, stelt Kasparov, die verder laat weten dat de reputatie en geloofwaardigheid van de artiesten naar het nulpunt is gedaald.

Ze moeten hun excuses aanbieden

Kasparov vindt dat de artiesten niet alleen hun optredens moeten annuleren maar dat ze ook hun excuses aan te bieden. ‘Ik ben van mening dat ze hun verontschuldigingen aan moeten bieden aan ten eerste hun fans, maar zeer zeker ook aan al die mensen die onterecht gevangen zitten en gemarteld worden in Saoedi Arabië.’

E-prix festival

Kasparov laakt verder in het artikel nog de Saoedische overheid, die zowel de onterechte gevangenschappen als het martelen gewoon’ toestaat. Guetta, Iglesias en heel veel andere artiesten treden op tijdens het Saudi Ad Diriyah E-Prix Festival dat van 13 tot en met 5 augustus gehouden wordt.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter