Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De meest bekende hit van Queen is nog steeds razend populair en is dan ook het meest gedraaide nummer ter wereld uit de 20ste eeuw.

Beste rocknummer aller tijden

Zo kunnen we ‘Bohemian Rhapsody’ nu officieel noemen. Vele mensen wisten het al lang natuurlijk, maar het nummer van Queen is dus echt het beste nummer ooit. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1975 op het album ‘A Night at the Opera’. Freddy Mercury was het brein achter deze song. Het lied duurt zo’n 6 minuten, wat ongeveer het dubbele is van de meeste liedjes in de hitlijsten. Wat het liedje zo bijzonder maakt is de verschillende aspecten, de verschillende delen met elk een totaal andere sfeer. En toch is er ook een samenhang. Er is geen refrein dat herhaald wordt, maar er is een intro, een ballade, een opera, een hardrock-gedeelte en een outro. Zo bestaan er heel weinig liedjes. Het feit dat een complex nummer in de hitlijsten terecht kwam is bijzonder. En toch blijft het nummer tot op de dag vandaag aanslaan bij een breed publiek.

‘Bohemian Rhapsody’ staat steevast bovenaan vele lijstjes van beste nummers ooit. Het einde van het jaar is een periode waarin vele radiostations een top maken met daarin de beste nummers, en deze van Queen eindigt daarin steevast bovenaan en heel vaak zelfs op nummer 1. In de 20ste eeuw werd het nummer zo’n 1,6 miljard keer beluisterd op Spotify, YouTube en Apple Music. En daarmee is het nummer het meest gestreamde ooit. Platenmaatschappij ‘Universal Music Group’ roept het nummer van Queen dan ook uit tot ‘Beste rocknummer aller tijden’. De band laat zo onder andere Nirvana en Guns N’ Roses achter zich, ook geen lichtgewichten te noemen. De populariteit van het nummer kreeg dit jaar een boost door de film met gelijknamige titel die momenteel wereldwijd in cinema-zalen draait. Ook in deze eeuw zal het nummer dus wellicht stand houden tussen alle andere rocknummers.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter