Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Bohemian Rhapsody, de grootste hit van Queen én de titel van de film over de band die onlangs in première ging, is nu al een succes. Voor bandlid Brian May is dat geen verrassing. May vertelde onlangs in ‘Closer’ openhartig over leadzanger Freddie Mercury, de absolute leider van de band. ‘Freddy was privé juist heel verlegen’, liet May onder meer weten.

‘Privé was Freddy Mercury juist heel verlegen’. Was getekend Brian May die jarenlang met Mercury het hart vormde van de legendarische band Queen. May vertelde dit in ‘Closer’ naar aanleiding van het succes van de film ‘Bohemian Rhapsody’ over de rockband.

‘Man van aarzeling

‘Freddy was niet die man die iedereen op het podium zag. Integendeel. Privé was hij verlegen en een man van aarzeling’, liet May optekenen. Dat Mercury de natuurlijke leider was van de band leverde nooit kwade gezichten op. ‘Freddy was daardoor wel steeds mediadoelwit. Ze zochten altijd iets en deden er werkelijk alles aan om te bewijzen dat hij homo was’, vertelde May.

‘We hoorde hem klagen’

May had diep respect over de wijze waarop Mercury met zijn ziekte Aids omging. ‘Natuurlijk hoorden we hem klagen. Niet zo gek, want hij wist dat hij stervende was. Hij bleef zijn vechtlust altijd houden en wilde hoe dan ook doorwerken en nieuwe liedjes maken.’ Omdat Mercury zo onder het vergrootglas lag van de media, raakte hij wel geïsoleerd. Dat zie je ook terug in de film, als de zanger door de regen wandelt en dat helemaal alleen.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter