Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Miljoenen verkochte platen, concerten over de hele wereld, een film in de bioscoop, een nominatie voor de Grammy Awards….. Het succes van BTS is wereldwijd!  Maar hoe kwamen ze daar in zo’n korte tijd? We komen terug op de redenen en de oorsprong van het fenomeen BTS.

Een ware oprechtheid tegenover de fans

Wat we de K-pop kunnen verwijten is de mechanische en volledig commerciële kant van sommige groepen. De liederen en choreografieën zijn effectief, maar de magie is er niet. Met BTS is het anders. Ten eerste kwam de band niet van een groot Koreaans label maar van BigHit, die met hen opgroeide en hen voldoende vrijheid gaf om zich te uiten. Want je moet weten dat RM, Jungkook en anderen hun eigen nummers schrijven, wat een vleugje oprechtheid toevoegt aan hun producties.

Voeg daar nog de perfect gekozen singles (“Fake Love”, “Idol”), kleurrijke en zeer visuele clips, Dantesque concerten en je hebt een band die zijn succes perfect verdient. Een kleine kers op de taart, alle leden van BTS staan heel dicht bij hun fans en laten ze het voelen. We herinneren ons bijvoorbeeld allemaal nog de tranen van Jungkook aan het einde van de eerste BTS show in Parijs-Bercy in oktober vorig jaar, uitgeput maar blij dat hij ondanks zijn blessure toch op het podium heeft kunnen staan. Het is dit soort houding dat BTS de harten van de fans heeft geraakt, ver voorbij de K-pop fans. Om nog maar te zwijgen van hun simulatiespel “BTS World”, hun film in alle bioscopen en hun vele visies op Youtube. Dit alles maakt BTS, DE populairste K-pop band ter wereld.

En omdat hij weet dat 2019 ook een BTS-jaar wordt, raadt Alex je aan om naar Next Concert te gaan, zodat je de terugkeer van de band naar Frankrijk niet mist.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter