Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Op de sociale media is de Zuid-Koreaanse boyband al lang BTS al onverslaanbaar en ook op de bühne boeken de zeven artiesten succes na succes. Nadat eerst Zuid Korea veroverd werd, is nu de rest van de wereld aan de beurt. Dit heeft wel gevolgen voor de betekenis van BTS. De naam groeit echter gestaag mee met het succes van de band.

Op de sociale media blaast BTS iedereen al weg, ook muzikaal en wat betreft choreografie wordt BTS beter en beter. Werden aanvankelijk vooral in Zuid Korea successen gevierd, nu wordt in sneltreinvaart ook de rest van de wereld veroverd. Met de opmars van de band kreeg ook de afkorting BTS steeds een andere betekenis.

Bangstan Boys

BTS van het bekende Big Hit Entertainment label bestaat uit Jimin, V, Jin, RM, Suga, J-Hope en Jungkook, een bezetting die tot stand kwam na talloze audities en castings. BTS stond aanvankelijk voor Bangstan Boys. Toen de band ook buiten Korea successen boekte werd al vaker Bulletproof Boy Scout gebruikt voor de afkorting BTS.

Beyond The Scene

Nu het succes al helemaal niet meer te stoppen is, lijkt het over met de benaming Bangstan Boys. Successen in het Westen vragen om een meer Westerse naam en die is gevonden in Beyond The Scene. Een naam die past bij de band en de successen die het viert. Bewijs van de ontwikkeling van de band is wel de single ‘Idol’, waaraan ook Nicki Minaj deelneemt. Het feit dat een artiest van deze signatuur bereid is om mee te doen, zegt eigenlijk alles zoals ook de uitnodiging om de 61e editie van de uitreiking van de Grammy’ bij te wonen een voorlopige kroon op het werk is.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter