Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De populariteit van de Zuid-Koreaanse boyband BTS kent amper grenzen. De boyband gebruikt die populariteit ook door zich met gezongen tekst te verzetten tegen wat in hun ogen onrecht is én om het nadrukkelijk op te nemen voor de jeugd. Ook de rol die volwassenen in bepaalde processen spelen worden bezongen.

BTS is razend populair en die populariteit biedt de boyband uit Zuid Korea de mogelijkheid om zich via teksten in liedjes te verzetten tegen onrecht en om nadrukkelijk op te komen voor de jeugd. Ook wordt de rol die volwassenen spelen ten opzichte van de jeugd bezongen. BTS spreekt nadrukkelijk de stem van de jeugd en benoemt meer maatschappelijke aspecten zoals pesten en geestesziekten in hun liedjes.

Advies voor de jeugd

In de teksten geeft BTS ook advies aan de jeugd, zoals ook in ‘So What’, waarin jeugd wordt opgeroepen dromen zonder enige angst na te jagen. Nog duidelijker is de tekst in ‘Dope’. Daar wordt de rol van volwassenen die de jeugd vaak al op voorhand veroordeeld op de hak genomen. Volgens BTS krijgt de jeugd van tegenwoordig zo ook geen eerlijke kans. In het nummer ’60 60’ brengen ze een ode aan de YOLO-cultuur van nu. Ook een aansporing richting de jeugd.

Duidelijk in ‘Silver Spoon’

In ‘N.O.’ worden de problemen die studenten ervaren om aan de verwachtingen te voldoen bezongen. Het niet aan de verwachtingen kunnen voldoen levert niet zelden mentale problemen op, zo is ook in het lied te horen. Heel duidelijk is ook de boodschap in ‘Silver Spoon’. In dat nummer wordt de oudere generatie opgeroepen de hardwerkende jongere generatie te omarmen in plaats van te dwarsbomen zoals nu nadrukkelijk het geval is. In veel gevallen moeten de teksten de jongeren een hart onder de riem steken. BTS heeft in elk geval het beste podium om dit te kunnen doen.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter