Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Cage the Elephant staat op het punt een nieuw album uit te brengen. De band maakte dit nieuws via Twitter wereldkundig.

Cage he Elephant komt met een nieuw album. Via Twitter maakte de band dit onlangs officieus bekend. ‘Ons nieuwe album is klaar. Record done. Gemengd en gemasterd’, liet de band kernachtig via een tweet weten. Daarmee krijgt het studioalbum ‘Tell Me I’m Pretty’ eindelijk een opvolger. Dit laatste album – dat werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keyes – werd in 2015 uitgebracht. Daarna werd in 2017 overigens nog wél een live-album uitgebracht met als titel ‘Unpeeled’. Dit album bevatte onder meer covers die tijdens een reeks kleine shows in Washington, Nashville, Knoxville en Washingon DC opgenomen werden.

Kwetsbaarheid en naaktheid

Eigenlijk was frontman Matt Shultz van Cage the Elephant best aangenaam verrast door ‘Unpeeled’. ‘Op dit album bleek nadrukkelijk dat de mate van kwetsbaarheid en naaktheid in de muziek de liedjes het aanhoren meer dan waard maken.’ Ook gitarist Brad Shulz was eenzelfde soort mening toegedaan.

Intieme sfeer

‘Naar mijn mening zijn we nooit eerder zo verbonden met de liedjes geweest’, liet Brad weten. De gitaarvirtuoos noemt verder zaken als intimiteit en delicaatheid. Aspecten die ongetwijfeld te maken hebben met de live en akoestische sessies die de basis vormden voor het album. Deze optredens zorgden toch al voor een bijzondere en intieme sfeer. En die sfeer is ook op het album nadrukkelijk voel- en hoorbaar.

“Instant Crush”

Of het nieuwe album van Cage the Elephant deze intimiteit zal overtreffen, is de vraag. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat het nieuwe album raakvlakken heeft met ‘Unpeeled’. Wellicht is er op het nieuwe album ook ruimte gereserveerd voor ‘Instant Crush’. De cover van Daft Punk en Julian Casablancas was al eens kort te horen op het Life is Beautiful Festival. De cover viel toen in bijzonder goede aarde bij de toehoorders.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter