Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

We hebben er 4 jaar op moeten wachten maar nu komt er een nieuw album aan getiteld “What is Love ?”. 

Van klassieke symfonieën tot dansbare pophits

In 2013 bracht de band Clean Bandit hun eerste single uit, “Mozart’s House”. De titel was meteen ook een aanduiding van hun stijl, een beetje klassiek met een beetje pop en ook nog een beetje dance. Het sloeg meteen aan bij het grote publiek en in 2014 hadden ze een eerste grote hit te pakken met “Rather Be”, een echte wereldhit met meer dan 500 miljoen views op Youtube. Ook hits als “Rockabye” en “Symphony” kennen we allemaal.

Dankzij hun samenwerkingen met andere artiesten hebben ze ook bijgedragen aan de succesvolle carrière van onder andere Anne-Marie en Jess Glynne. Een hit samen met Clean Bandit betekent bekendheid bij een internationaal publiek en dat is een gouden kans voor een beginnende artiest. Anne-Marie bracht sinds “Rockabye” een handvol eigen hits uit, zoals “Alarm” en “Ciao Adios”.

Het trio uit Cambridge begon samen muziek te maken in 2008 en moest dus enkele jaren wachten op internationaal success. Maar dat kwam er met een knal. Nu hebben de fans al bijna 5 jaar moeten wachten op nieuw material maar het is eindelijk klaar. Hun tweede almbum is vanaf nu overal verkrijgbaar! Met de titel ‘What is love?’ zullen ze in elk geval een zeer wijd en international publiek aanspreken. Want ja, wie stelt zich nu geen vragen bij de liefde?

Het album bestaat uit 16 tracks en de sound is iets meer hedendaags, de band probeert telkens toch vernieuwend uit de hoek te komen. Maar ook de bekende hits staan op dit album te blinken. Er zijn samenwerkingen met Demi Lovato, Rita Ora, Zara Larsson en Ellie Goulding. Hun oude success-formule houden ze in stand, maar dan met andere artiesten en een frisse twist. De fans zullen zeker tevreden zijn.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter