Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Coldplay is terug en ook weer niet helemaal. De band heeft namelijk een nieuwe naam, Los Unidades. E-Lo is de titel van het eerste, veelbelovende nummer van Los Unidades.

Coldplay maakt mogelijk een nieuwe start onder de naam Los Unidades. Het eerste nummer van de ‘nieuwe’ band luistert naar de titel E-Lo. Op de eerste single zijn ook Pharrel Williams en Jozzy te horen. Dat blijkt zeker ook uit de zuidelijke invloeden die een belangrijke rol spelen in het verrassende nieuwe nummer.

“De Eenheden”

Er waren al enige tijd hardnekkige geruchten dat Coldplay een rentree zou overwegen en dit wellicht onder een nieuwe naam zou doen. De geruchten blijken dus te kloppen. Los Unidades staat voor ‘De Eenheden’. E-Lo maakt overigens onderdeel uit van de Global Citizen EP; een samenwerkingsverband tussen Global Citizen (belangenorganisatie) en Parlophone. E-Lo wordt ondertussen positief ontvangen en lijkt hit potentie hebben.

Leve Los Unidades

Coldplay – en dus Los Unidades- behoeft natuurlijk amper nadere introductie. Zanger Chris Martin, drummer Will Champion, bassist Guy Berryman en gitarist Jon Buckland braken definitief door met het album ‘A Rush of Blood tot he Head’. In de loop der jaren scoorde de band uit Londen hit na hit met onder meer Viva la Vida, Speed of Sounds, Yellow en Fix You. In 2016 liet Chris Martin echter weten dat de band geen nieuwe muziek meer uit zou brengen. Daarmee zei hij dus niet dat de band er definitief mee stopte. En dat blijkt nu. Leve Los Unidades!

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter