Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

K-pop is op dit moment in de mode, maar het is niet genoeg om de ongekende triomf van de BTS te verklaren. Naast hun succes op sociale netwerken en in de vuilnisbakken, raken de zeven leden van de Koreaanse jongensband de rekken over de hele wereld. Maar wat is hun geheim?

Shows op de millimeter georkestreerd voor reeds gewonnen fans

BTS, opgericht in 2013, heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Eerste Zuid-Koreaanse groep om de eerste plaats te bereiken in de Amerikaanse Billboard, houder van het record voor de meeste views op YouTube in 24 uur, niets lijkt hen tegen te houden. En het is niet hun recente Europese tournee die de situatie zal veranderen. Elk van hun data werd gekenmerkt door een echte rage dicht bij hysterie. In Frankrijk waren de tickets voor hun dubbelconcert in de AccorHotels Arena in Parijs afgelopen oktober in enkele minuten uitverkocht. Gevolgen? Veel fans kregen hun tickets niet op tijd.

Maar voor de anderen waren ze zeker aanwezig op de show van hun leven. Want als BTS ook populair is, dan is het voor de unieke kwaliteit van het leven en het interactieve aspect. De toeschouwers krijgen lichtstokken om op het juiste moment te schudden, nemen deel aan de choreografieën, zingen liedjes met hun idolen. De voorstellingen zijn een serie confetti en videoclips geprojecteerd op grote schermen. BTS weet hoe groots te zijn, en dat is zeker de reden waarom hun fans zo loyaal zijn. Voor wie de terugkeer van de BTS in 2019 in Nederland niet wil missen, is het tijd om naar Next Concert te gaan, gewoon om het voortouw te nemen.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter