Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Als waardige muziekliefhebber zal u nu even een gilletje slaan: muzieklegende Neil Young kom er met een nieuw akoestisch live album aan!

Kerstcadeautje uit de jaren ‘70

De man met de meest melancholische folk/rock-stem van allemaal brengt een plaat uit in december. Zet “Songs for Judy” dus nu alvast op je kerstlijstje! De plaat is een verzameling van 22 live opgenomen akoestische nummers uit november 1976, toen hij solo rond toerde. Alle aspecten waar je als fan van Neil Young zo van houdt vind je terug: melancholie met een scherp randje, een warme stem met een scheutje pijn, melodieën met invloeden uit folk en rock, authentiek gitaarspel en het inspirerende geluid van de harmonica.

Nieuw nummer en oude favorieten

Nog een reden om dit album zeker aan te schaffen is het nummer ‘No one seems to know’, dat nooit eerder werd uitgebracht. Trouwe fans zullen het nummer al kennen, live heeft hij het namelijk al vaker keren gespeeld, maar het werd nooit eerder op plaat vastgelegd. De versie die je zal horen op ‘Songs for Judy’ werd net zoals alle andere nummers opgenomen in 1976 en past dus perfect op dit album.

‘The Needle and the Damage Done’ en ’Heart of Gold’ zijn alvast onze favorieten en ‘Campaigner’ kan je nu al downloaden als eerste single. De tracklist is compleet, het artwork is klaar en de release-datum is er: via pre-order kan je het album al reserveren op 14 december 2018. Noteer het alvast in je agenda!

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter