Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

De zanger Pharrell Williams was allerminst opgetogen toen hij vernam dat zijn hit ‘Happy’ werd gespeeld op een congres van de Amerikaanse president Donald Trump, een dag na de schietpartij in de synagoge van Pittsburgh waarbij 11 mensen het leven lieten.

Pharrell Williams geeft zijn veto aan de president

Het duurde niet lang of de advocaat van Pharrell had een officiële brief verstuurd naar de president met de eis om de muziek van zijn klant niet meer te gebruiken. De advocaat noemde de gebeurtenissen die zich afspeelden in de staat van Indiana allerminst grappig en vond het dan ook “totaal misplaatst om het nummer ‘Happy’ te spelen op een publieke plek”. Pharrell heeft reeds vroeger zijn standpunten laten kennen over Trump en deze waren helemaal niet positief.

Pharrell Williams mag in het lijstje geplaatst worden van bekende artiesten die niet meer willen dat hun muziek wordt gelinkt met speeches en andere activiteiten van de Amerikaanse president. De zangeres Adele, The Rolling Stones, Liv Tyler, REM en nog vele anderen hebben reeds hun veto gegeven.

Over auteur

Isis De Meyere

Professioneel: na 16 jaar in de lucht als airhostess, ben ik sinds 2 jaar 'geland' in het zuiden van Frankrijk waar ik er voor zorg dat klanten een onvergetelijke luxereis beleven. Naast mijn operationele talenten, maak ik dagelijks vertalingen aan voor de bedrijfswebsite. Persoonlijk: als kind droomde ik over een avontuurlijk leven zoals deze van de stripfiguur Yoko Tsuno: onafhankelijk en tegelijk vrouwelijk, het heelal verkennend met de eeuwige glimlach! Zelfgeschreven poëzie, yoga en de liefde voor muziek zijn mijn gezel tijdens de vele ‘reizen’. U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter