Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De rechter heeft een fikse geldboete opgelegd aan Robin Thicke en Pharrell Williams. Het duo dat een enorme hit scoorde met ‘Blurred Lines’, moet liefst vijf miljoen dollar overmaken aan de familie Gaye. Reden? Het nummer zou ‘gepikt’ zijn en te veel lijken op het nummer ‘Got To Give It Up’, een nummer dat Marvin Gaye in 1977 uitbracht.

Succes wordt soms heel duur betaald. Robin Thicke en Pharrell Williams weten daar ondertussen alles van. De rechter legde het duo namelijk een boete op van liefst vijf miljoen dollar. Hun hit ‘Blurred Lines’ zou namelijk plagiaat zijn en te veel lijken op het nummer ‘Got To Give It Up’ van Marvin Gaye uit 1977. Daarmee is een einde gekomen aan een zaak die zich jarenlang voortsleepte.

Rechter laat 2,4 miljoen dollar vallen

De rechter had Williams en Thicke eerder een boete van 7.4 miljoen dollar opgelegd, maar tegen die uitspraak ging het duo met succes in beroep. Behalve de vijf miljoen dollar die door de zangers aan de familie Gaye voldaan moet worden, dienen de nabestaanden van de zanger ook nog eens de helft van de inkomsten van ‘Blurred Lines’ te ontvangen. De kas van de familie Gaye wordt gezien het succes van ‘Blurred Lines’ dus heel aardig gespekt.

Nog steeds verschillende meningen

Ondanks de uitspraak van de rechter blijven de meningen verdeeld over deze plagiaat zaak. Niet voor niets werden Thicke en Williams tijdens het gehele proces- dat enkele jaren duurde- ondersteund door honderden muzikanten. Het mocht echter niet baten, al ging de opgelegde boete wel behoorlijk naar beneden. Vanwege de verschillende meningen die er nog steeds zijn of er al dan niet sprake is van plagiaat, wordt nog steeds verschillend gereageerd op de overwinning van de familie Gaye, die nu – zo menen tegenstanders- over de rug van de overleden zanger wil cashen.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter