Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

De overleden Soundgarden-zanger leeft verder bij de vele fans dankzij een concert dat zal plaatsvinden in het Los Angeles Forum op 16 januari volgend jaar. Een groots opgezet eerbetoon met onder andere Metalicca, Foo Fighters en andere Soundgarden-leden.

De architect van de grunge Chris Cornell herdacht door zijn beste vrienden uit de rockmuziekwereld

De 19-jarige Cornell richtte in 1984 samen met gitarist Kim Thayil en bassist Hiro Yamamoto de band Soundgarden op. Pas in 1994 brak de band wereldwijd uit met het album “Superunknown”. Gekend om het nummer “Black Hole Sun”, won Soungarden hiermee een Grammy. De grunge van de jaren 90 werd ingezet: Pearl Jam, Nirvana en Alice in Chains deelden mee in het Seattle-succes. In 1997 besliste de groep te stoppen, maar Cornell lanceerde zich volop in nieuwe projecten: Audioslave en vele samenwerkingen met andere artiesten zoals Eddie Vedder hielden de zanger in balans naast de melancholische buien waar hij voor gekend was bij zijn entourage.

In 2017 overleed Cornell. Volgens de familie onder invloed van een zware cocktail medicijnen. Het officiële verslag luidt zelfmoord. Grote artiesten zoals Metallica spelen sinds zijn overleden een nummer van Cornell in ieder van hun live concerten. Maar het grootste eerbetoon moet nog komen met het optreden in LA. De line-up wordt nog steeds aangevuld. Talkshowpresentator Jimmy Kimmel zal de show presenteren. To be continued!

Over auteur

Isis De Meyere

Professioneel: na 16 jaar in de lucht als airhostess, ben ik sinds 2 jaar 'geland' in het zuiden van Frankrijk waar ik er voor zorg dat klanten een onvergetelijke luxereis beleven. Naast mijn operationele talenten, maak ik dagelijks vertalingen aan voor de bedrijfswebsite. Persoonlijk: als kind droomde ik over een avontuurlijk leven zoals deze van de stripfiguur Yoko Tsuno: onafhankelijk en tegelijk vrouwelijk, het heelal verkennend met de eeuwige glimlach! Zelfgeschreven poëzie, yoga en de liefde voor muziek zijn mijn gezel tijdens de vele ‘reizen’. U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter