Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Tijdens een NASA-feestje imponeerde Brian May met een nieuwe solo-song, De buitengewoon ervaren gitarist van Queen speelde de pannen van het dak met ‘New Horizons’. Het was voor het eerst sinds zeker twintig jaar dat May met solowerk kwam.

Eindelijk weer eens een solonummer van gitarist Brian May. Ter gelegenheid van een NASA-mijlpaal kwam hij met het lied ‘New Horizons’. Het was al meer dan twintig jaar geleden dat May met solowerk kwam.

Liefde voor muziek en Astrofysica

Dat May bij de NASA optrad was voor velen vanzelfsprekend. De gitarist van Queen is namelijk in het bezit van een PhD op het gebied van Astrofysica. Met ‘New Horizons’ verklaart hij de liefde aan muziek en de ruimte en de hemellichamen. Bovendien lanceerde NASDA een nieuw ruimtevaartuig en een nieuwe missie. De naam? New Horizons!

‘Muziek in mijn hoofd

De New Horizons missie van de NASA inspireerde May. ‘Het project van de NASA zorgde letterlijk voor muziek in mijn hoofd. Voor mij is ‘New Horizon’ het volkslied voor het streven van de mens’, liet May desgevraagd en enigszins cryptisch weten. In het nummer van May zijn overigens een aantal bijzondere citaten van wijlen Stephen Hawking.

‘Bohemians Rhapsody’

‘New Horizon’ is geen wanhopig projectje van een uit de gratie geraakte gitarist. Integendeel, want het gaat prima met zowel May als Queen. Zo maakt May met Queens in de zomermaanden een Noord-Amerikaanse tour. Bovendien werd onlangs bekend dat Queen’s topstuk ‘Bohemian Rhapsody’ het meest gestreamde nummer van de twintigste eeuw is.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter