Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Erg goed nieuws voor de fans van Eric Clapton. De wereldberoemde zanger en gitarist komt in juni volgend jaar naar Nederland. Hij geeft dan een concert in de Ziggo Dome.

Eric Clapton : Europese tour 2020

Eric Clapton onthulde zijn nieuwe Europese tour op zijn website. Er staan inmiddels 15 concerten gepland. Praag heeft de eer de 74-jarige Clapton als eerste te mogen ontvangen. Hij sluit zijn tour af met optredens in St. Petersburg en Moskou. Tussendoor speelt hij een paar keer in Duitsland, Zwitserland, Italië, België, Denemarken en Finland. Zijn optreden in Amsterdam staat gepland op vrijdag 19 juni.

De afgelopen jaren had Eric Clapton nogal wat te stellen met zijn gezondheid. In 2016 maakte hij bekend dat hij een chronische zenuwziekte heeft. In 2018 vertelde hij dat hij langzaam maar zeker doof begint te worden. In een gesprek met BBC Radio 2 zei hij dat hij tinnitus heeft. Dit is een soort gehoorschade. Mensen die aan tinnitus lijden, horen regelmatig geluiden die er in werkelijkheid niet zijn. Denk hierbij aan de bekende piep in je oor. Tinnitus kan ontstaan als je regelmatig wordt blootgesteld aan harde geluiden. Eric Clapton wil echter van geen opgeven weten, hij treedt gewoon op en maakt zich dus ook weer op voor een splinternieuwe Europese tour.

Eric Clapton werd geboren in 1945. Zijn carrière begon in 1963. In zijn zeer lange carrière nam hij tientallen albums op (het eerste in 1964, het voorlopig laatste in 2018). Daarnaast bracht hij ook tientallen singles uit. Bekende nummers zijn o.a. Wonderful tonight (1988), Knockin’ on heaven’s door (1989), Layla (1992) en uiteraard Tears in Heaven (1993). Dat laatste nummer staat al jaren in de top-100 van de Radio 2 Top 2000.

Op vrijdag 19 juni speelt Clapton dan voor het eerst in de Amsterdamse Ziggo Dome. U kunt uw tickets al beveiligen met Live Booker.

clapton
hey-alex.nl

Over auteur

Avatar

Mijn professionele leven: Na een Master in Global Communication en Master in Marketing aan de Toulouse Business School, heb ik me gespecialiseerd in communicatie en ben nu Community Manager en journalist. Mijn persoonlijk leven: Passie voor reizen en muziek, ik vlieg graag de wereld in om mijn twee passies te combineren. Als student communicatie in mijn vrije tijd ben ik leergierig en ben ik altijd op zoek naar nieuwe kennis. U kunt contact met mij opnemen via julie.blanc@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter