Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

“High As Hope” van Florence + The Machine is binnenkort ook als deluxe box set te koop, met heel wat leuke extra’s natuurlijk.

Feeëriek, kleurrijk, edgy, melodisch, catchy, eigenwijs en een beetje stout… dat is Florence + The Machine

Florence + The Machine is een van de meest populaire indie bands uit het Verenigd Koninkrijk. Florence Welch en haar band zijn sinds 2007 aan de slag in de grote muziekwereld. De band brak door bij het grote publiek in 2009 toen ‘Kiss with a Fist’ in een reclame-advertentie van Nike gebruikt werd, een fantastische stepping stone. Datzelfde jaar kwam ‘Heavy in your Arms’ voor in de immens populaire film ‘The Twilight Sage: Eclipse’waardoor miljoenen mensen van over de ganse wereld hun nummer te horen kregen. De eerste single die door het grote publiek aanbeden werd was ‘You’ve got the Love’. Kortom, 2009 was hun jaar. Sindsdien heeft de band zijn populariteit kunnen behouden dankzij catchy nummers, boeiende videoclips en een intrigerende frontvrouw met een fantastisch gevoel voor mode. Deze band blijft nog wel even meedraaien.

‘High As Hope’ is een opvallend album van de band, net omdat het vrij minimalistisch en puur is. Toch zijn de songs zoals ‘Sky full of Song’ en vooral ‘Hunger’ zeer aanstekelijk. De bijhorende videoclips zijn ook deze keer weer pareltjes. Voor het nummer ‘Big God’ werkte Florence Welch samen met choreograaf Akram Kan en ze mochten hiervoor onlangs een award voor beste choreografie in ontvangst nemen. De prachtige videoclip is heel dromerig en inspirerend.

Het vierde studio-album van de band werd in juni uitgebracht en nu komt er een deluxe box set uit. De box ligt in de winkels op 21 december, nog net op tijd voor de feestdagen. Reden om de box met prachtig design in huis te halen? Naast het originele album bevat het een tweede album met akoestische opnames, een set tarot-kaarten en een boek met exclusieve behind-the-scenes foto’s. Alles wat je van de band verwacht, maar dan nog met een schepje erbovenop. Een must voor de echte fans!

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter