Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Freddy Mercury mag dan misschien al een tijd geleden overleden zijn, hij zingt vol van levensenergie in de biografie Bohemian Rhapsody. Een film waar we het leven van de wereldberoemde zanger en zijn band Queen iets beter leren kennen. 

Een bijzondere zanger met grote tanden

Met zijn excentrieke kleding en grote tanden wordt hij maar raar aangekeken door bandleden Brian May en Roger Taylor als hij voorstelt de zojuist vertrokken zanger te vervangen. Maar zodra hij het nummer Doin’ Alright zingt, overtuigt hij het bandje Smile meteen. Vliegensvlug fiets de inleiding van de film door de beginjaren van het leven van Freddy Mercury heen. Een korte kennismaking met zijn familie, de ontmoeting met zijn vrouw, de bandleden en de producenten. Vervolgens zijn groeiend succes met Queen, zijn geaardheid en solo periode. Tot de film uiteindelijk toewerkt naar het gigantische en roemrijke concert Live Aid, waarmee de voorstelling begint en afsluit.

De film is op 1 november in premiere gegaan in Nederland en wordt met gemengde gevoelens ontvangen. Rami Malek kreeg de eer de rol van Mercury te spelen en dat heeft hij, nadat hij gewend is geraakt aan de grote tanden, voortreffelijk gespeeld. De rest van de cast speelde hun rol ook goed overigens. Lucy Boynton als zijn beste vriendin en levensgezellin Mary Austin, de erg gelijkende Gwyllim Lee als Brian May en Tom Hollander is manager Jim Beach. Ook al waren er heel wat discussies rondom de film, de bijzondere acteer- en mimiekprestaties van Malek maken het een aansprekende voorstelling. Een trailer is te zien op.

De echte Queen-fans storen zich echter wel aan het feit dat de biografie van Freddy Mercury niet is aangehouden. In de film wordt bijvoorbeeld het nummer Fat Bottomed Girls in ’74 gespeeld, in plaats van ’78 toen het nummer werd opgenomen. Het nummer Another One komt voorbij, dat pas veel later is verschenen en Peter Freestone, jaren lang Mercury’s beste vriend, heeft een kleine rol in de film. De regisseur heeft bewust gekozen de biografie wat naar zijn hand te zetten om een interessante film te creëren en dat is hem gelukt.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter