Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Het was het jaar van de grote doorbraak voor de band Greta van Fleet. Die doorbraak resulteerde in liefst vier Grammy nominaties en in een optreden met grootheden als Smashing Pumpkins en Bad Religion. De band belooft volgend jaar overigens opnieuw met nieuwe muziek te komen. In 2019 doet Greta van Fleet overigens ook Zuid-Amerika en Japan aan.

De doorbraak van de band Greta van Fleet was dit jaar écht een feit. Het leverde de band liefst vier Grammy nominaties op. De band dendert echter gewoon door en liet weten volgend jaar opnieuw nieuwe muziek uit te brengen. Bovendien wacht in 2019 een tournee door Japen en Zuid-Amerika.

Stoppen als er geen nieuwe muziek komt

De belofte dat er volgend jaar nieuwe muziek uitgebracht wordt kwam onder meer van Danny Wagner, drummer van de band. Die liet zich na een optreden ontvallen ‘te zullen stoppen als er geen nieuwe muziek uitgebracht wordt in 2019.’ Josh Kiszka, frontman van de band, deed er nog een schepje bovenop. ‘Als we geen nieuwe muziek maken volgend jaar, dan zal de band uiteen vallen’, zo wist hij zeker.

Japen en Zuid-Amerika

De band die bestaat uit Josh Kiszka, Danny Wagner, Jake Kiszka en Sam Kiszka kan simpelweg nog niet aangeven wanneer er een nieuw album uit zal komen. Dit heeft onder meer te maken met de tournee die de band maakt. Greta van Leer doet in 2019 onder meer Zuid-Amerika en Japan aan en dingt dus mee naar liefst vier Grammy’s.

Bob Seger

Frontman Kiszka heeft aan ideeën toch al geen gebrek. Zo zou hij dolgraag eens ‘Helter Skelter’ van The Beatles willen uitvoeren. Ook de voorliefde voor Bob Seger blijft een feit. ‘Met hem zou ik graag ‘Turn The Page’ en ‘Against The Wind’ willen spelen, liet de zanger optekenen. Over de kansen op het winnen van een Grammy was de zanger ook al duidelijk. ‘We zijn nederig’, lacht hij veelzeggend. Logisch ook, want de concurrentie voor het winnen van een Grammy is met onder meer Dua Lipa groot.

Greta van Fleet belooft nieuwe muziek in 2019

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter