Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Conclusie na het uitverkochte concert in de AB in Brussel: de sound, show en look zitten goed, aan de songs kan nog gewerkt worden.

Hippe rocksensatie uit de VS

De Amerikaanse band is deze dagen niet weg te slaan uit de media. Ze zijn hip en trendy en het concert in de AB in Brussel was dan ook volledig uitverkocht. Hun single ‘When The Curtain Falls’ wordt tegenwoordig grijsgedraaid en heeft bijna 6,5 miljoen views op Youtube. Het nummer is catchy, vrolijk met een serieuze edge en zeer veelbelovend.

Deze jonkies uit Michigan begonnen samen te spelen in 2012 en brachten vorig jaar hun eerste single uit. Ze klinken als hairbands uit de jaren ’80 en zien er uit als hippies uit de jaren ’70, een heerlijke combinatie.

Het publiek dat zich in de AB verzamelde, had hoge verwachtingen en die werden niet helemaal ingelost. De jonge band heeft nu eenmaal nog niet een hele waaier aan hits om een concert te vullen.

Hun album werd vorige week pas gepubliceerd en de reacties waren niet echt geweldig. De commentaar die ze het meest te verduren krijgen is dat de band een samenraapsel is van oudere bands, ze zouden te duidelijk beïnvloed zijn en te commercieel zijn. Feit is: hun vibe is aanstekelijk, ze zien er leuk en een tikje prettig gestoord uit, de stem van de zanger is catchy en hun songs zijn tof. Als ze er nog een aantal hits kunnen bijkweken, dan komt dat helemaal goed met Greta Van Fleet.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter