Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

BTS, oftewel Bangtan Boys, is de meest bekende boyband van het moment. Maar hoe werd deze Koreaanse band eigenlijk opgericht? U leest het hier!

Zeven jongemannen uit Zuid-Korea aan de top van de hitlijsten

Ze zingen voornamelijk in het Koreaans, ze kunnen heel goed dansen en zingen, ze doen ingewikkelde choreografieën tijdens hun optredens, ze zijn jong, ze brengen een mix van pop en hip hop,… BTS blijkt een succesformule. De zeven jonge leden kunnen het allemaal: zingen, dansen en show verkopen. Ze werden geselecteerd op hun talenten en hun looks. De jonge band uit Zuid-Korea is immens populair over de hele wereld. Maar hoe komt dat eigenlijk?

De band bracht hun eerste album uit in 2013 en het was meteen raak. Maar nu, 5 jaar en 14 albums later, is hun succes bijna niet te schatten. Hun meest succesvolle single tot nu toe, ‘DNA’, behaalde 568 miljoen views on YouTube en ook ‘Idol’ haalde al 300 miljoen kijkers. Dat laatste nummer is ook de video met het meeste aantal views in 24 uur tijd. Daarmee breken ze het record van Taylor Swift. Dit is vooral bijzonder omdat de band in een taal zingt die niet al die kijkers verstaan, maar de taal van de muziek verstaat men wereldwijd zo blijkt.

Big Hit Entertainment, een platenmaatschappij uit Seoul, ging tussen 2010 en 2013 op zoek naar nieuw talent. De zeven huidige leden moesten in die periode deelnemen aan een hele reeks castings waarin ze beoordeeld werden op zang, dans en rap. Elk van hen heeft een bijnaam en een eigen identiteit waardoor de fans elk een favoriet hebben.

Het grote verschil met bestaande boybands is dat, BTS een mix brengt van pop en hip hop met een oosters tintje. Hun optredens bevatten heel wat show en drama. Ook hun videoclips zijn net wat anders: er is heel veel kleur en er zijn verschillende choreografieën, outfits, en visuals. Al deze aspecten zijn nu ook te zien in de film die over hen gemaakt werd. ‘Burn the Stage: the Movie’ werd vorige maand uitgebracht en gunt het publiek een kijkje in het leven van de immens populaire k-pop band.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter