Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Om geld in te zamelen voor daklozen in Ierland verzorgden The Edge en Bono (bekend van U2) en tal van andere bekende Ierse muzikanten op kerstavond een straatoptreden. Uiteraard brachten de artiesten behalve bekend werk uiteraard ook toepasselijke kerstliedjes.

Artiesten als Bono en The Edge, bekend van U2, verzorgden samen met andere Ierse muzikanten op kerstavond in Dublin een straatoptreden. De optredens hadden als doel om geld in te zamelen voor daklozen in Ierland. Behalve bekende liedjes, werden uiteraard ook kerstliedjes ten gehore gebracht.

Simon Community

Het ingezamelde geld van het straatoptreden gaat naar de Simon Community. Deze liefdadigheidsinstelling helpt daklozen in Ierland. Het was overigens al de zevende keer dat Bono zich inzette voor daklozen, al was het wel al drie jaar geleden dat de zanger van U2 aanwezig was.

Jaargetijde van de hoop

De populaire U2-zanger sprak zich openlijk uit over het doel waarvoor hij zich inzet. ‘Geef daklozen zilver en hoop’, liet de zanger onder meer weten. ‘De periode rond de Kerstdagen beschouw ik zelf altijd als het jaargetijde van de hoop’, liet Bono verder optekenen.

Dakloze Philip steelt de show

Verrassend genoeg waren het niet eens de topartiesten die alle aandacht opeisten en de show stalen. Die eer was namelijk weggelegd voor Philip, zelf dakloos. Hij bracht ‘Faith’ van George Michael en werd daarbij begeleid door Glenn Hansard op de gitaar. Philip deed dit op werkelijk indrukwekkende wijze.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter