Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

The Common Linnets brengen binnenkort weer nummers uit, Ilse DeLange gaat volgende week aan het schrijven voor de band.

Ilse DeLange viert 20-jarig jubileum met soloplaat

Naast The Common Linnets focust de zangeres nog steeds op haar eigen carrière. In 1998 werd het debuutalbum van Ilse Delange uitgebracht, getiteld ‘World of Hurt’. Dit jaar viert de Nederlandse zangeres dus haar 20-jarig jubileum en dat doet ze met een nieuw solo-album ‘Ilse Delange’. We hebben er 6 jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er nieuwe muziek.

DeLange zelf beschrijft de plaat als iets meer pop dan het vertrouwelijke country waar ze zich zo in thuis voelt. Een aantal singles van het album werden al uitgebracht waaronder de eerste single ‘OK’, met als sterke boodschap dat het helemaal ok is om jezelf te zijn. Simpel, maar krachtig. De song is heel erg poppy en dat is even wennen, maar pop is dansbaar, toegankelijk en catchy dus het grote publiek zal ook met dit album tevreden zijn. En voor de fans die louter country willen is er nog steeds The Common Linnets.

Na wat tijd voor zichzelf nu weer focus op de band

Haar solo-album is nog maar net uit maar Ilse DeLange heeft nu al weer inspiratie om nieuwe nummers te schrijven, voor The Common Linnets deze keer. Met dit nieuws verzekert ze een toekomst voor de band en kan iedereen die met twijfels daaromtrent zat weer opgelucht adem halen. Het meest recente nummer van de band dateert alweer van 2015 en dus is het enthousiast uitkijken naar nieuw materiaal.

Hoogtepunt van de carrière van The Common Linnets was natuurlijk hun deelname aan het Eurovision Song Contest in 2014. In Kopenhagen behaalden ze met het nummer ‘Calm after the Storm’ de 2de plaats, wat een absolute topprestatie is en een uniek resultaat voor Nederland. De 1ste plaats was voor Conchita Wurst en haar ‘Rise like a Phoenix’, een concurrent die niet te verslaan was.

Stilte na de storm was niet echt van toepassing op het parcours dat de band zelf aflegde want pas na het hele gebeuren, de voorbereidingen en de sensatie van het songfestival, kwam de storm. In een interview vlak na het wereldse optreden leek alles nog koek en ei, maar kort daarna verdween Waylon plotseling. Er heerste heel wat mysterie en het publiek zat met veel vragen. Later bleek dat het al een tijdje niet goed ging tussen de twee bandleden en dat ze door muzikale verschillen elk hun eigen weg zouden gaan.

Sindsdien ging de band dus verder zonder Waylon. Ilse Delange en de resterende bandleden gaan volgende week aan het schrijven. het wordt dus nog even wachten op nieuwe singles, maar ze komen eraan!

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter