Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Volgens het doorgaans betrouwbare vakblad ‘The French Film’ komt er een film over de Franse culthit ‘Je danse le Mia’ in de bioscoop. Wanneer de film zal verschijnen is niet geheel duidelijk. Wel is duidelijk dat het een muzikale tijdreis wordt van het Marseille van 1980 naar het nu. Een muzikale tijdreis wel te verstaan, van Cameo en Shalamar tot rapper Jul, die naar verluidt zichzelf zal spelen in de film.

Er komt, zo laat vakblad ‘The French Film’ weten, een film van culthit ‘Je danse le Mia’ van IAM in de bioscoop. De film moet een muzikale tijdreis worden van 1980 naar nu. Van Cameo tot rapper Jul, die volgens insiders zichzelf gaat spelen in de film. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend, zoals eigenlijk alle andere details ontbreken.

Kenmerkend voor Frankrijk

‘Je danse le Mia’ werd een gigantische hit voor hiphopband IAM. Het nummer was kenmerkend voor het land Frankrijk en kreeg een toneelstuk, geschreven op de muziek van IAM. Nu komt er dus zelfs een bioscoopfilm van het nummer, dat ondertussen iconische vormen aanneemt en nog niets aan kracht heeft ingeboet. De film wordt, zo zeggen insiders, geschreven door Michael Yonn, in samenwerking met Matt Alexander. Marvelous Productions zou de productie van de film op zich nemen.

Brug tussen muziekculturen

Doel van de film is het creëren van een brug tussen de muziekcultuur van toen en die van nu. Van Cameo tot Jul, van wie deskundigen beweren dat hij mag proberen zichzelf te spelen in de ongetwijfeld verrassende film. The French Film stelde zelfs al dat de film wel eens ‘de verrassing van het jaar’ zou kunnen worden.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter