Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Met een stem die alle hoeken afzoekt en heerlijk vibreert, zet Jorja een soulvolle versie neer van het nummer ‘All the Stars’ van Kendrick Lamar.

Jorja Smith adopteert Kendrick Lamar

Het is niet de eerste samenwerking voor Jorja met de soul en rnb tribe. In 2017 werd ze door Drake uitgenodigd om deel te nemen aan zijn mixtape ‘More life’ nadat hij onder de indruk was van haar nummer ‘Blue lights’. Jorja inspireerde zich voor dit nummer op de raciale spanningen tussen haar jeugdvrienden en de politie. Nadien vroeg Kendrick Lamar haar om mee te schrijven en te zingen op zijn album ‘Black Panther’.

Jorja Smith omringd door soul tijdens haar tienerjaren

Net 21 jaar oud en Jorja mag zich reeds omsluiten met grote sterren zoals Arctic Monkeys en Lilly Allen: haar nieuwe album ‘Lost and found’ werd vorige week genomineerd voor UK’s jaarlijkse Mercury Price. Ze is bovendien niet aan haar eerste proefstuk toe, al sinds haar tienerjaren schrijft en zingt Jorja haar eigen nummers. Ze werd grotendeels beïnvloed door haar vader, Jamaicaans van oorsprong, leadzanger in een neo soul band en zoals ze zelf zegt, haar grootste criticus. Haar belangrijkste referentie is Amy Winehouse. Wat de toekomst betreft volgens Jorja? Rihanna ontmoeten!

Over auteur

Isis De Meyere

Professioneel: na 16 jaar in de lucht als airhostess, ben ik sinds 2 jaar 'geland' in het zuiden van Frankrijk waar ik er voor zorg dat klanten een onvergetelijke luxereis beleven. Naast mijn operationele talenten, maak ik dagelijks vertalingen aan voor de bedrijfswebsite. Persoonlijk: als kind droomde ik over een avontuurlijk leven zoals deze van de stripfiguur Yoko Tsuno: onafhankelijk en tegelijk vrouwelijk, het heelal verkennend met de eeuwige glimlach! Zelfgeschreven poëzie, yoga en de liefde voor muziek zijn mijn gezel tijdens de vele ‘reizen’. U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter