Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Sinds het album “Gumboot Soup” meer dan een jaar geleden uitkwam, was er weinig nieuws over de King Gizzard & the Lizard Wizard. Nu weten we iets meer over de redenen voor deze stilte, want Stu Mackenzie en zijn vrienden hebben net een paar woorden op hun netwerken geplaatst die veel zeggen: “NeW. MuSiC. CoMiNg. SoOn”.

Een rendement en een mogelijke samenwerking

King Gizzard & the Lizard Wizard Wizard is misschien wel de meest productieve groep in de afgelopen jaren. Sinds 2010 zijn er maar liefst dertien albums uitgebracht, waarvan vijf in 2017 alleen al. Dit is des te opmerkelijker omdat de kwaliteit er altijd al was. Dus toen de groep iets minder aan de orde was, stelden we onszelf natuurlijk vragen. Gebrek aan energie? Wrijvingen tussen leden? Minder inspiratie? Helemaal niet, ze werkten gewoon aan een nieuw project. In ieder geval suggereert een foto op Twitter met een vierletterige boodschap: “NeW. MuSiC. CoMiNg. SoOn”.

Op dezelfde foto zien we ook Gareth Liddiard op de voorgrond, de leider van de Tropical Fuck Storm. Dit laatste was het eerste deel van de Australische tournee van King Gizzard & the Lizard Wizard, we kunnen hopen op een top samenwerking tussen de twee groepen. Op dit moment weten we nog niet wat de releasedatum van dit nieuwe opus is. Maar als de Australiërs hun gebruikelijke tempo volgen, zullen we snel goed nieuws voor u hebben.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter