Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De 18-jarige rapper Lil Pump moest een nacht de cel in, waardoor zijn optreden in Finland werd afgelast. 

Met zijn ‘Gucci Gang’ zet hij Scandinavië een beetje op stelten

De jonge rapper uit Florida is maar net 18 maar heeft al enkele singles achter zijn naam staan. ‘Gucci Gang’ was de single die zorgde voor zijn doorbraak bij het grote publiek. Het nummer duurt amper 2 minuten en de woorden ‘Gucci Gang’ worden zo’n 50 keer herhaald, maar toch bleek het te werken. Zijn stijl is heel hedendaags en slaat dus voornamelijk aan bij een heel jong publiek. Met zijn dreadlocks in verschillende kleuren, tattoos in zijn gezicht en zijn stoere imago past hij helemaal in de rap-wereld van vandaag.

Gazzy Garcia, zoals hij eigenlijk heet, werd geboren in Miami en zijn roots liggen in Colombia. Hij is nu ongeveer 2 jaar bezig met zijn muziek en afgelopen zomer stond hij al op Tomorrowland, het befaamde dance-festival in Boom. Geen slecht begin van een carrière in de muziekwereld. Het begon allemaal met wat songs die hij Soundcloud zette, en zo ging de bal aan het rollen.

Momenteel is hij op tour in Europa. In Denemarken werd de rapper samen met enkele anderen tegen gehouden door de politie, omdat ze verdacht werden van illegale praktijken. Lil Pump ging toen live op Instagram en stak zijn middelvinger op naar de politie. Daarom werd hij opgepakt. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen, een boete betalen en werd nadien ook het land uitgezet. Door deze omstandigheden mistte hij het concert in Finland.

Hij zou nu Denemarken twee jaar niet meer binnen mogen. De arrestatie kwam er pas drie maanden na een arrestatie in Miami, die er kwam voor het rijden zonder rijbewijs. In februari van dit jaar werd hij ook al een keer gearresteerd omdat hij met een vuurwapen geschoten zou hebben. Het was dus niet de eerste keer dat deze jongeman in aanraking kwam met de politie.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter