Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

De nieuwe clip van Little Mix staat helemaal in het teken van een positief zelfbeeld, ze roepen elke vrouw op om van zichzelf te houden. 

Van tv-show tot wereldwijde inspiratie, #bodypositive

Little Mix is een populaire girl band uit het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 2011 tijdens de tv-show X Factor UK. De vier jonge vrouwen deden elk apart auditie maar werden gevraagd als groep verder te gaan in de wedstrijd, en dat was een zeer goede keuze. Ze wonnen uiteindelijk het programma, als eerste groep ooit! Ondertussen hebben ze al een heel lijstje internationale hits te pakken. De band heeft een eigen stijl en sound, ze zijn herkenbaar en inspirerend en ze hebben catchy songs en leuke videoclips. Meer moet dat niet zijn natuurlijk.

Met hun nieuwe videoclip ‘Strip’ gaat Little Mix uit de kleren, maar niet letterlijk. Ze hebben een eenvoudige outfit aan, dragen bijna geen make-up en hebben allerlei woorden op hun lichaam geschreven. De labels gaan van dik tot sletterig, van striemen tot lelijk, van dom tot te sexy. Het zijn allemaal termen die de dames te horen kregen de laatste jaren en nu is het tijd om deze van zich af te gooien. Ze roepen met deze clip en hun song alle vrouwen op om hetzelfde te doen. Gedaan met zelfhaat, tijd voor body positivity! Little Mix heeft al heel wat leuke vidoclips met een boodschap uitgebracht, maar deze ‘Strip’ is toch wel een heel duidelijk en sterk statement. #bodypositive

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter