Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Mark Morton, die bekendheid geniet als gitarist van metalband Lamb of God, komt met een soloalbum. Op het album zullen ook grote namen als Chester Bennington en Myles Kennedy te horen zijn. Het album zal op 1 maart 2019 verschijnen.

In het voorjaar van 2019 (op 1 maart om precies te zijn) zal een soloalbum van gitarist Mark Morton uitkomen. Morton geniet vooral bekendheid als gitarist van metalband Lamb of God. Op zijn eerste soloalbum zijn ook grootheden als Miles Kennedy en Chester Bennington te horen.

Bekende gastartiesten

Het album van de gitarist zal ‘Anesthetic’ gaan heten en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jake Oni, zanger van metalband Oni, en producer Josh Wilbur, niet geheel toevallig ook producer van Lamb of God. Behalve Kennedy en Bennington heeft Morton meer bekende gastartiesten weten te strikken voor zijn album, waaronder zangeres Alissa White-Gluz (Arch Enemy) en Lamb of God-vocalist Randy Blythe.

Album als bevrijding

Morton heeft jaren aan het project gewerkt en liet nadrukkelijk optekenen dat dit niets te maken heeft met ontevredenheid over Lamb of God. ‘Ik heb’, zo liet hij in een officieel statement weten, ‘altijd muziek in mijn hoofd. Die muziek blijft daar net zo lang ik het opgeschreven en opgenomen heb. Pas als ik het opgenomen heb, is het weg. Dit album is dan ook een soort van bevrijding van mijn eigen geestelijke gezondheid’.

Single al verschenen

Op het album komen in totaal tien tracks. Ondertussen is ‘The Thruth is Dead’, het laatste nummer op het nieuwe album, al verschenen. Aan dit nummer werkten Blythe en White-Gluz mee en het nummer zou zomaar eens hit potentie kunnen hebben.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter