Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Maroon 5 heeft een probleem. De band kan namelijk vooralsnog geen gastartiesten vinden waarmee ze tijdens de rust van de Super Bowl op kunnen treden. Reden is de controverse die is ontstaan naar aanleidingen van de rel rondom speler Colin Kaepernick (in 2016) die zijn ongenoegen liet weten over politiegeweld tegen gekleurde mensen door tijdens het volkslied te knielen.

Maroon 5 zoekt nog steeds gastartiesten die mee willen werken aan het optreden in de rust van de Super Bowl. Vanwege een controverse rondom speler Colin Kaepernick heeft de Super Bowl politieke lading gekregen. De speler protesteerde op vreedzame wijze tegen politiegeweld dat volgens hem gebruik wordt tegen de gekleurde medemens door tijdens het volkslied te knielen.

Tegen discriminatie

Kaepernick baarde opzien door in zijn strijd tegen politiegeweld en discriminatie te knielen tijdens het spelen van het volkslied, iets dat later meer spelers deden. Daarmee wilde de speler zijn statement duidelijk maken. Na het lopende seizoen was er vervolgens geen enkele NFL-club die hem in de selectie wilde. En dat is voor veel artiesten de reden dat ze niet met de NFL geassocieerd willen worden.

Morele ondersteuning

Bepaalde artiesten mijden de Super Bowl als morele ondersteuning voor de speler. En zo zijn er veel meer gekleurde artiesten die elk aanbod om tijdens de Super Bowl te spelen categorisch weigeren. Maroon 5 benaderde ondertussen al tal van artiesten, maar lijkt voorlopig dus alleen op te moeten treden op 3 februari 2019 in Atlanta. Naar verluidt weigerden Usher, Lauryn Hill en Nicki Minaj al voor de eer.

Honderd miljoen mensen

Maroon 5 zit dus in een lastig pakket. Aan de ene kant is er wel begrip voor de weigering van collega artiesten, aan de andere kant is optreden tijdens de rust van de Super Bowl het best denkbare podium, met 100 miljoen Amerikanen voor de televisie. En dus rest Maroon 5 voorlopig niets anders dan blijven proberen om artiesten te bewegen toch op te treden op 3 februari in Atlanta.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter