Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

De Nederlandse dj Martin Garrix brengt een nummer uit dat opgenomen werd samen met Mike Yung, een straatmuzikant die bekend werd via ‘America’s Got Talent’. 

Interessante samenwerking voor Martin Garrix

Voor de jonge Nederlander Garrix begon alles in 2013 toen hij internationaal doorbrak met de single ‘Animals’. Talloze singles, een eigen label en leuke samenwerkingen later staat hij aan de top van de dance-wereld. Na Tiësto, Dua Lipa, Usher en vele anderen is het nu de beurt aan de nog onbekende Mike Yung. Yung is alvast zeer enthousiast over de samenwerking en sprak zijn verbazing en appreciatie uit op Twitter.

Van New Yorkse metro tot internationale bekendheid

De 58-jarige zanger Mike Yung maakte het zelf via twitter bekend: op 2 november ligt zijn allereerste single in de rekken van de (virtuele) platenzaak. De single kreeg de toepasselijke titel ‘Dreamer’. In 2017 raakte Yung bij het Amerikaanse publiek bekend na zijn deelname aan ‘America’s Got Talent’, nu zal ook het internationale publiek hem leren kennen. Niet alleen zijn stem maar ook zijn verhaal maakte indruk bij de kijkers. De man werkt al 37 jaar als zanger in de metro’s van New York. Als kind wilde hij al zanger worden maar dacht dat dat niet kon en dus een droom moest blijven. Uiteindelijk ging hij toch als straatmuzikant aan de slag. Van de metro stapte hij over naar het grote podium, maar een platencontract bleef uit. Met deze single hoopt Yung op erkenning van een platenbaas.

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter