Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

De videoclip van het nummer ‘Sincerity is Scary’ van De 1975 is op z’n zachtst gezegd bijzonder. Er gebeurt zoveel, dat je de clip moet zien om dat allemaal te geloven. 

Een clip om nu te ontdekken!

Al in september kon het grote publiek kennismaken met het nummer ‘Sincerity is Scary’ van De 1975. Onlangs werd ook de videoclip van dit zo (over)vrolijke nummer gepresenteerd. ‘Sincerity is Scary’ staat uiteraard op het gloednieuwe album van De 1974 dat luistert naar de titel ‘A Brief Inquiry Into Online Relationships’. Dit album komt op 30 november uit.

Je zou de videoclip best als enigszins vreemd kunnen omschrijven, er gebeurt in elk geval meer dan voldoende in de opvallende video. Zanger Matthew Healy speelt uiteraard de hoofdrol als hij ’s ochtends zijn bed uitrolt, naar buiten gaat en danst in de straat. Hij begroet er voorbijgangers en verspreidt vooral een grote mate van vriendelijkheid. Healy wekt de suggestie te dansen in een oude musical en maakt kennis met een andere danser, een jonge mime, een koor en zelfs een fanfare. Healy redt tussendoor een man van een wisse dood als een vallende piano bovenop hem dreigt te vallen. Precies op dat moment zet het koor ‘waarom kunnen we geen vrienden zijn’ in.

Daarmee is de videoclip – die je dus echt moet zien om het allemaal te geloven- nog niet afgelopen, want Healy belandt vervolgens voor een theater. Op de achtergrond kleurt de lucht ondertussen roze als een soort van zonsondergang. De videoclip eindigt met koperblazers en een heerlijke jazzy melodie, de camera richt zich dan alleen nog op de verplaatsende roze lucht.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter