Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De Britse band Metronomy komt deze herfst naar de Melkweg in Amsterdam voor een concert als onderdeel van hun wereldtoernee.

Britse elektronicagroep

Metronomy bestaat al sinds 1999, maar het duurde tot 2006 voordat het debuutalbum eindelijk werd uitgebracht. De muziek van de Britse band wordt geschaard onder de noemer elektronische Indietronica muziek (indierock gecombineerd met elektronische muziek). Het begon allemaal met een personal computer die Joseph Mount (oprichter van de band) van zijn vader kreeg. Als een creatieve hobby begon Joseph met het componeren van muziek. Die hobby liep uit tot een carrière in de muziek. Metronomy maakt dansbare muziek met een luchtig geluid en betekenisvolle teksten. Het debuutalbum Pip Paine (2006) werd twee jaar later opgevolgd door Nights Out (2008), het laatste album van de groep verscheen in 2016 en heet Summer 08. Daar tussenin genoten fans van pareltjes als The English Riviera (2011) en Love Letters (2014). Summer 08 is het vijfde studioalbum van de groep die daarnaast ook nog twee ep’s uitbracht genaamd Heartbreaker vs. Holiday (2008) en Green Room (2012). De band neemt graag de tijd voor het maken van hun muziek, zodat iedere song een heus pareltje wordt. De vierkoppige groep bestaat uit Joseph Mount, oprichter, zanger, gitarist en keyboardspeler, Oscar Cash die saxofonist, gitarist en keyboardspeler, Anna Prior op drums en Olugbenga Adelekan op basgitaar. Alle leden nemen zangpartijen voor hun rekening.

Rocken in de Amsterdamse Melkweg

Het concert van Metronomy in de Melkweg te Amsterdam vindt plaats op 28 oktober 2019. Deze maandag staat de band voor een optreden in zaal MAX. Het concert geeft een inkijkje in de muziek van vorige albums, maar de band gaat ook nummers ten gehore brengen van het toekomstige album. Maar wanneer dat uitkomt en hoe het gaat heten is nog een geheim. Wie weet verklappen ze dat wel tijdens het spetterende concert in de Melkweg. Het wordt gegarandeerd een avond vol dansmuziek en hits. Tickets voor dit concert zijn op 3 mei 2019 in de verkoop gegaan via Ticketmaster.

Informatie over kaartverkoop

Concert Metronomy
Maandag 28 oktober 2019 : Melkweg – Amsterdam
Prijzen/prijzen
Enkele categorie : 23,00€

Geniet van The Look van het album English Riviera als opwarmertje voor het concert in de Melkweg:

Over auteur

Avatar

Mijn professionele leven: Na een Master in Global Communication en Master in Marketing aan de Toulouse Business School, heb ik me gespecialiseerd in communicatie en ben nu Community Manager en journalist. Mijn persoonlijk leven: Passie voor reizen en muziek, ik vlieg graag de wereld in om mijn twee passies te combineren. Als student communicatie in mijn vrije tijd ben ik leergierig en ben ik altijd op zoek naar nieuwe kennis. U kunt contact met mij opnemen via julie.blanc@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter