Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Met een gestileerde foto van hun thuisbasis Sacramento, Californië, kondigen de alternatieve metal band Deftones hun nieuwe album aan. Het is geleden van 2016 dat ze nog aan nieuwe nummers werkten. In tussentijd speelde de band veelvuldig op festivals zoals Superbocksuperrock deze zomer in Lissabon.

‘The Radiohead of metal ‘vult hun repertoire aan met nieuw album

De band Deftones ontstonden eind de jaren ’80 met Chino Moreno als leadzanger. De line up bleef dezelfde voor de volgende 15 jaar met uitzondering van keyboardspeler Frank Delgado die er pas bij kwam in 1999. Deftones zijn vooral gekend om hun lef om te experimenteren in het Metal genre. Pas met het uitbrengen van hun 3de album White Poney (2000) gaven ze toe om iets commerciëler te werk te gaan. Het nummer Change in the house of flies was enorm succesvol en Elite bezorgde hen een Grammy Award voor Best Metal Performance.
De band kende verschillende creatieve uitdagingen: zanger Chino leerde gitaar spelen na een zwaar ongeval in zijn tienerjaren en in 2001 volgde hij aangepaste oefeningen nadat zijn stem serieuze schade had geleden. Nog in 2008 moest hun bassist Chi Cheng opgenomen worden in een gespecialiseerde kliniek na een auto-ongeval waar hij zware hersenschade opliep en overleed hij in 2013. Niettegenstaande deze omstandigheden bracht de band veel tijd door in de studio voor ieder album om doordacht aan hun nummers te werken en gaven ze zichzelf alle vrijheid om hun muziek te laten evolueren: emotioneel en dikwijls geïnspireerd door hun eigen leven.

Moreno liet al in 2017 vallen dat Deftones aan een nieuw album werken maar dat de release pas in 2019 werd voorzien. Op hun Instagram account werd duidelijk dat het zover is. In augustus zag je een foto waar de band heerlijk aan het jammen is met de hashtag “#writing”. De laatste foto dateert van 4 dagen geleden en ditmaal met een “#2019#newmusic#deftones#sacramento“. Benieuwd naar het resultaat met daaropvolgend hopelijk vele hardcore optredens!

Over auteur

Isis De Meyere

Professioneel: na 16 jaar in de lucht als airhostess, ben ik sinds 2 jaar 'geland' in het zuiden van Frankrijk waar ik er voor zorg dat klanten een onvergetelijke luxereis beleven. Naast mijn operationele talenten, maak ik dagelijks vertalingen aan voor de bedrijfswebsite. Persoonlijk: als kind droomde ik over een avontuurlijk leven zoals deze van de stripfiguur Yoko Tsuno: onafhankelijk en tegelijk vrouwelijk, het heelal verkennend met de eeuwige glimlach! Zelfgeschreven poëzie, yoga en de liefde voor muziek zijn mijn gezel tijdens de vele ‘reizen’. U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter