Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Miley Cyrus kondigt een samenwerking met Mark Ronson aan, in enkele Instagram-posts laat ze ons al een kijkje nemen. 

De meest controversiële van allemaal

Miley Cyrus is dé bad girl van Hollywood. Ze staat bekend om haar extravagante stijl, haar ongezouten mening en haar openhartigheid. Met haar grote mond heeft ze al heel wat mensen tegen zich gekregen, maar vele fans en collega’s bewonderen er haar juist voor. Cyrus is bijvoorbeeld een grote activiste voor rechten van de LGBTQ+ gemeenschap. Ook dierenrechten draagt zij in haar hart, ze is dan ook vegan. Ze gebruikt haar bekendheid als platform om goed te doen in de wereld.

We leerden haar als kind kennen met haar tv-serie ‘Hannah Montana’ waarin ze een meisje speelde dat stiekem popster was. Jaren later dook Miley plots weer op in de media, als jonge vrouw met een uitdagende blik en weinig verhullende kledij. Een beetje een schok voor velen, maar ze kon de storm doorstaan en groeide uit tot gerespecteerde zangeres en performer. Haar sexueel getinte optreden op de MTV awards in 2013 staat alvast in de geschiedenisboeken.

‘She came in like a Wrecking ball’, nogal letterlijk, zo’n 5 jaar geleden ondertussen. Ze kwam terug met veel lawaai en iedereen had haar gezien, missie geslaagd voor Cyrus. Niemand die haar ooit nog zag als jong braaf meisje, haar carrière was over een hele ander boeg gegooid. De video van ‘Wrecking Ball’ werd op Youtube ondertussen bijna 977 miljoen keer bekeken, een absoluut record! Ook ‘We Can’t Stop’, de single die ze een paar maanden daarvoor uitbracht, was een wereldhit. Vorig jaar waren er ‘Younger Now’ en ’Malibu’ en nu komt er dus een nieuwe single aan.

De samenwerking met Mark Ronson is er eentje om naar uit te kijken. De topproducer werkte al samen met onder andere Amy Winehouse, Bruno Mars en Dua Lipa. Dit wordt een nieuwe start voor Miley en ook haar Instagram account moest eraan geloven, in juni haalde ze die helemaal leeg. Om dan weer met een schone lei te beginnen en om een teaser te kunnen posten van haar nieuwe single. We zijn benieuwd!

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter