Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Na het indrukwekkende optreden in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam treedt Javier Rameix definitief toe tot de groep van meest getalenteerde pianisten van ons land.

Het programma dat pianist Javier Rameix onlangs bracht in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam stond symbool voor de bijzondere en best zware weg die het jonge talent aflegde; van Zuid-Amerika richting Europa. Met het indrukwekkende optreden in Amsterdam voegt Rameix zich definitief bij een frisse, nieuwe en talentvolle generatie Nederlandse pianisten.

Nederland, thuisland

Hoewel zijn roots dus in Venezuela in Zuid-Amerika ligt, is Nederland ondertussen wel echt zijn thuisland geworden. Hier voelt hij zich thuis en vertrouwd. En in dat nieuwe thuisland ontwikkelde Rameix zich in stormachtig tempo op de piano. In Amsterdam bracht hij op echt indrukwekkende wijze en met schijnbaar veel gemak werken van onder meer de grootmeesters Beethoven, Schumann, Ginastera en Villa-Lobos.

Muziek biedt troost

Muziek biedt het talent de nodige troost. Dit heeft alles te maken met de situatie in geboorteland Venezuela, een land dat volledig verscheurd wordt door zaken als corruptie en armoede. Om dat sneller te kunnen vergeten richtte hij zich volledig op de piano. Het bood hem troost. Heel veel troost.

Temperament en ritme

Juist zijn achtergrond maakt Rameix zo bijzonder. Als geen ander blijkt hij namelijk in staat zijn Zuid Amerikaanse achtergrond te kunnen combineren met meeslepende klassiek werk. En dus blinkt het talent uit in onderdelen als temparament en ritme en brengt hij in harmonie beide culturen op unieke wijze samen. Rameix brengt daarmee een geheel eigen en dus uniek geluid.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter