Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Ruim zestig procent van de mensen die regelmatig een concert bezoeken, voelt er voor om het gebruik van de mobiele telefoon tijdens de concerten stevig aan banden te leggen. Dit blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd frequente concertbezoekers. Ongeveer de helft ergert zich aan het feit dat mensen met hun telefoon foto’s en video’s maken.

Onderzoek onder vijfhonderd bezoekers van concerten heeft uitgewezen dat ruim zestig procent graag ziet dat concertbezoekers minder vaak naar de mobiele telefoon grijpen. Ongeveer de helft liet weten zich behoorlijk te ergeren aan het feit dat concertbezoekers video’s en foto’s met hun smartphone maken.

Geen verbod

Het onderzoek – uitgevoerd onder vijfhonderd concertbezoekers- werd verricht door ticketingplatform Eventbrite. De geënquêteerden houden zichzelf ook een spiegel voor en een kwart gaf toe dat ze veel te veel met de smartphone bezig waren tijdens het concert en dus veel te weinig van de muziek hebben genoten. Van een verbod op het gebruik van de mobiele telefoon tijdens concerten willen de ondervraagden overigens niets weten.

In de liegtuigmodus

Geen verbod dus, wél zouden concertbezoekers zich kunnen vinden in het verplicht inschakelen van de vliegtuigmodus van de smartphone (35 procent) of simpelweg de mededeling liever geen foto’s en video’s tijdens een concert te maken (33 procent). Slechts een zeer beperkt groepje is voor het afplakken van de lens van de telefoon, iets dat nu op een beperkt aantal plekken al gebeurt.

Ook in Engeland en Duitsland

Ook meer en meer artiesten ergeren zich steen en been aan de zee van smartphones tijdens optredens. Dit lieten onder meer Alicia Keys, Nick Cave en Kendrick Lamar al eens weten. Er zijn al artiesten die mobiele telefoons verbieden tijdens optredens. Ook in landen als Engeland en Duitsland blijken concertbezoekers het gebruik van de mobiele telefoons als ergerlijk te ervaren en ook daar wordt voor het nemen van maatregelen gepleit.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter