Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Queen gaat ook in 2019 op tour samen met Adam Lambert, zo bouwen ze nog even verder op het succes van de biografische film “Bohemian Rhapsody”. 

De nieuwe Freddy Mercury

Adam Lambert nam in 2009 deel aan de Amerikaanse talentenjacht Idols. Hij werd tweede, maar is zeker een van de bekendste deelnemers ooit. Slechts enkelen van hen zijn ook succesvol in het buitenland en hij is er daar een van. In 2009, het jaar dat hij in de spotlight stapte, bracht hij zijn eerste single uit. ‘Whataya want from me’ was een schot in de roos en Lambert had meteen een wereldhit te pakken. Met zijn bijzondere, krachtige stem en zijn unieke look heeft hij al heel wat mensen kunnen overtuigen. Hij bracht ondertussen 4 albums uit en had enkele internationale hits.

Al bij zijn eerste tv-auditie zong Adam Lambert een nummer van Queen, een van de moeilijkste nummers om te zingen: “Bohemian Rhapsody”. Het was een gewaagde gok maar uiteindelijk een slimme zet. Want nu, bijna 10 jaar later tourt de zanger rond met zijn idolen, Queen. Wat een droom!

Na de biografische film rond Freddy Mercury, die momenteel nog in de cinema te zien is, is Queen weer helemaal een hot topic. De film bracht al zo’n 540 miljoen dollar op over de hele wereld maar de meningen van de kijkers zijn heel erg verdeeld. De grootste kritiek luidt dat er weinig aandacht besteed werd aan het persoonlijke leven en de seksualitieit van Mercury, wat toch een belangrijk onderdeel hoort te zijn van een biopic. De acteerprestatie van Rami Malek en de optredens en muzikale scenes werden wel enthousiast onthaald.
Queen hoeven we natuurlijk niet aan je voor te stellen. Niemand had ooit gedacht dat de flamboyante frontman vervangen kon worden, en dat kan ook niet. Maar Lambert mag wel in zijn voetsporen treden en dat is al heel wat. Een nieuwe Freddy Mercury kunnen we hem niet echt noemen, maar Lambert doet het goed. En de tour die hij vorig jaar met Queen deed was zeer succesvol. Dus gaan ze nog even door en dat met een nieuwe tour in 2019, “Rhapsody”.

 

 

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter