Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Slayer nam in de Zwolse IJsselhallen afscheid van het Nederlandse publiek. De trashmetalband trad onlangs voor de laatste keer in Nederland op en deed dat met een aantal speciale gasten. In de Zwolse IJsselhallen nam het Nederlandse publiek onlangs afscheid van trashmetalband Slayer. Als speciale gasten waren Lamb of God, Obituary en Anthrax in Zwolle aanwezig.

Slayer hoort bij ‘de grote vier’

Jeff Hanneman en Kerry King waren in 1981 de grondleggers van de band Slayer, een band die wordt beschouwd als een van de uithangborden van het trashmetal genre. Niet voor niets wordt de band samen met Anthrax, Megadeth en Metallica gezien als ‘de grote vier’ van dit stevige genre. De band brak in 1986 door met het album ‘Reign in Blood’. Nog steeds wordt dit album beschouwd als een van de meest invloedrijke albums die ooit geproduceerd werd.

Afscheid na 38 jaar

Slayer bracht in de loop der jaren liefst twaalf studioalbums uit en sleepte bovendien twee Grammy’s in de wacht. ‘Repentless’ was in 2015 het laatste album dat Slayer uitbracht. Begin dit jaar maakte Slayer wereldkundig dat de band er na bijna 38 jaar definitief mee stopt.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter