Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De Britse band gaat in maart 2020 op tour door Europa en komt langs de Nederlandse hoofdstad! Ze stelt daar graag haar nieuwe album aan je voor: ‘Notes On A Conditional Form’.

The 1975 : Nieuwe muziek, dat verdient een nieuwe tour

De leden van de band uit Manchester spelen al sinds 2002 samen muziek, maar pas 10 jaar later kwam hun eerste optreden in de huidige samenstelling en onder de huidige naam, The 1975. Sinds 2012 bracht de groep enkele singles uit die in de smaak vallen bij een voornamelijk jong en alternatief publiek. ‘Girls’, ‘Somebody else’, ‘Robbers’ en ‘The sound’ werden elk zo’n 50 miljoen keer bekeken op Youtube. Hun muziek kan omschreven worden als eclectische rock, die soms wat moeilijk te vatten valt.

Eind juli kwam de nieuwe single van de band uit, en die draait helemaal om de actualiteit. Greta Thunberg is niet uit de media weg te slaan en ook hier verschijnt ze met haar duidelijke en dringende boodschap in verband met de klimaatscrisis. Hiermee maakt de band een duidelijk statement, we moeten nu actie ondernemen. Op Youtube vind je voorlopig enkel de audio met een lyrical videoclip waardoor je de volledige tekst goed kan lezen.

De single is een voorbode van het nieuwe album, dat op 21 februari 2020 te koop is. Het is het vierde studio-album en kreeg de titel ‘Notes On A Conditional Form’. Unieke titels voor hun album bedenken, dat kunnen de mannen van The 1975 wel. Hun tweede album uit 2016 werd zo getiteld: ‘I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It’.

Dat rolt niet zo vlotjes over de tong, maar het is toch mooi en herkenbaar.
Om het nieuwe album te promoten gaat de band op tour door Europese steden. Ze komen onder andere langs in de Ziggo Drome in Amsterdam, maar ook in Antwerpen, Berlijn, Barcelona, Stockholm, … Alle tourdata en plaatsen vind je op de website en social media van de band.

Informatie over kaartverkoop

Datum en plaats van het concert

Dinsdag 17 maart 2020 : Ziggo Dome – Amsterdam

Prijzen en categorieën

Tickets en reserveringen

► De voorverkoop start op vr, 20/09/19 10:00 CEST.

1975
► Vertrouw de aankoop van uw tickets toe aan professionals.

Hey-alex.nl

Over auteur

Avatar

Mijn professionele leven: Na een Master in Global Communication en Master in Marketing aan de Toulouse Business School, heb ik me gespecialiseerd in communicatie en ben nu Community Manager en journalist. Mijn persoonlijk leven: Passie voor reizen en muziek, ik vlieg graag de wereld in om mijn twee passies te combineren. Als student communicatie in mijn vrije tijd ben ik leergierig en ben ik altijd op zoek naar nieuwe kennis. U kunt contact met mij opnemen via julie.blanc@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter