Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Vol overgave zong de band op BBC Live Lounge: Stream over liefde met covers en nummers van A Brief Inquiry into Online Relationships.

The 1975 x Ariana Grande

Het laatste album “A Brief Inquiry into Online Relationships” was een grote hit en ze speelde het graag met trots op de BBC Live Lounge Monday. Nummers als “Sincerity is Scary”, “It’s Not Living (If It’s Not With Your)” en “TOOTIMETOOTIMETOOTIME” kwamen voorbij, voordat de band hun kwaliteiten lieten zien met de cover “thank u, next”, origineel van Ariana Grande en een ode aan exen.

Matty Healy is een engelse pop rock band uit Manchester. Je zou dus niet direct verwachten dat ze een nummer van Ariana Grande zouden coveren, die meer uit de R&B hoek komt. Toch spelen ze het nummer vol overgave en met een jazzy twist. Matty Healy van The 1975 vertelde het met plezier en respect voor Ariana Grande te coveren. “She had a right old tough time and I like her a lot. I think she’s cool. And she’s got a great voice. And I don’t. So I’m gonna sing one of her songs”. zegt hij voor ze het nummer spelen.

Het live optreden was te horen op BBC Radio 1, in het segment The Live Lounge waar bekende artiesten vaak één nummer van zichzelf spelen, en één nummer coveren en dat alles akoestisch. De nummer zijn terug te luisteren op de BBC Radio 1 website. Wil je alleen The 1975 horen? Klik dan door naar de sessie die start op 2:04:00. De cover “thank u, next” is te horen op 2:23:45.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter