Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Dat werd tijd ook. Na het album ‘Turn Blue’ in 2014 was het jarenlang oorverdovend stil rond de band The Black Keys. Afgelopen donderdag was daar echter ineens het nummer ‘Lo/Hi’, een co-productie van Dan Auerbach (gitaar en zang) en Patrick Carney (drums). Of er meer nieuwe singles of zelfs een nieuw album komt is niet bekend, net als zoals er geen concert van de band gepland staat.

Met het nummer ‘Lo/Hi’ liet The Black Keys eindelijk weer eens iets van zich horen. Na het album ‘Turn Blue’ dat de band uitbracht in 2014 werd het heel erg stil rond de band. Of er nu meer nieuw werk van The Black Keys komt of dat er sprake is van een nieuw album is nog niet bekend. Het is ook niet bekend of er een concert van de band gepland staat.

The Arcs

Carney en Auerbach verveelden zich bepaalde niet de afgelopen jaren. Auerbach maakte deel uit van de band The Arcs waarmee hij zelfs een album uitbracht. In 2017 bracht hij bovendien een soloalbum uit. Ook werkte hij samen met andere artiesten waaronder met The Pretenders.

Ook niets bekend over concert

Carney werd producent van verschillende artiesten en verdween dus ook niet uit de muziekwereld. Of er een vervolg komt op ‘Lo/Hi’ is vooralsnog niet bekend, het zou echter zomaar de terugkeer van The Black Keys kunnen betekenen. Overigens is er over een concert in Frankrijk ook nog helemaal niets bekend. Wordt dus vervolgd.

The Black Keys klaar voor terugkeer?

The Black Keys liet deze week een nieuw nummer horen. ‘Lo/Hi’ viel in de smaak, maar of de fans zichzelf al kunnen verheugen op een rentree van de band is niet bekend. Of er meer singles volgen of een nieuw album komt – ‘Turn Blue’ was in 2014 de laatste- is vooralsnog een groot raadsel. Ook is niets bekend van optredens van The Black Keys.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter