Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Producers en DJ duo The Chemical Brothers zijn weer terug. Het langverwachte nieuwe album No Geography komt eraan. Samen met nieuwe tourdata voor 2019.

Baanbrekende dancemuziek

In 1995 brachten The Chemical Brothers hun eerste album uit, onder de naam Exit Planet Dust. Daarvoor brachten ze ook al muziek uit, maar onder een andere naam. The Chemical Brothers Tom Rowlands en Ed Simons leerden elkaar kennen in 1989 in Manchester. Ze hadden samen geschiedenis aan de universiteit, maar schrijven al sinds die tijd in de elektronische muziekwereld hun eigen geschiedenis. Zij mixten house met hiphop breaks, punk en rockmuziek. Hierdoor creëerden zij hun heel eigen stijl die direct aansloeg in de clubs. De grootste hits van het duo in Nederland zijn Hey Boy, Hey Girl en Galvanize. Deze twee hits zijn zelfs opgenomen in de Radio 2 Top 2000.

Nieuw album en tour aangekondigd

Begin november was het eindelijk zover: The Chemical Brothers zijn terug. En hoe! De nieuwe single Free Yourself is een geweldige dansplaat en de bijbehorende videoclip is er eentje zoals we die van The Chemical Brothers gewend zijn. Deze single heeft alles wat je mag verwachten van het UK dance-duo en is toch weer heel vernieuwend. Dat belooft wat voor het aanstaande album dat in de lente van 2019 wordt gelanceerd. Het album krijgt de naam No Geography. Dit is het negende lange studioalbum van het duo.

Om de release van de nieuwe plaat te vieren, hebben Tom Rowlands en Ed Simons al een live tour aangekondigd voor 2019. The Chemical Brothers beginnen in mei in Noord-Amerika en toeren door de UK in november:
12 mei – Mexico City, MX @ Pepsi Center WTC
15 mei – Los Angeles, CA @ Shrine Expo Hall #
16 mei – Los Angeles, CA @ Greek Theatre #
17 mei – San Francisco, CA @ Bill Graham Civic Auditorium
24 mei – London, UK @ All Points East Festival
21 november – Leeds, UK @ Leeds First Direct Arena
22 november – Manchester, UK @ Manchester Arena
23 november – Glasgow, UK @ Glasgow SSE Hydro
28 november – Cardiff, UK @ Cardiff Motorpoint Arena
29 november – Birmingham, UK @ Birmingham Arena
# = met The Black Madonna

Over auteur

Lambertha De Nijs

Ik ben een tekstschrijver in hart en nieren en ben al meer dan 20 jaar actief in het vak als tekstschrijver en blogger (http://writingberries.blogspot.com). Muziek is een ware passie. Zelf speel ik alweer heel wat jaren altsaxofoon en ga graag naar concerten. Hoe leuk is het dan om beide passies met elkaar te combineren.

Laat een opmerking achter