Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Waar het Frans duo het publiek eerder dit jaar nog verraste met karaktervolle songs à la Gainsbourg in hun album “Shadow People”, sluiten ze 2018 af met een nieuw verzamelwerk.

Perpignans duo op internationaal terrein

Marie en Lionel Liminanas maken al sinds hun prille jeugdjaren muziek samen in hun thuisstad Perpignan. Marie was in het begin chauffeur van dienst tot ze besliste om drumlessen te volgen zodat ze volledig deel kon uit maken van de band. Beiden zijn sterk beïnvloed door The Velvet Underground, Gainsbourg, The Stooges, Nick Cave of nog Ennio Morricono en John Barry. Hun muziek kan je dan ook niet echt klasseren onder dezelfde noemer, de klank wisselt af tussen psychedelische pop en garagerock.

“Shadow People”, hun 5de album uitgebracht begin dit jaar en opgenomen in Berlijn, bleek dan ook hun eerste echte grote entree te zijn en werd enthousiast ontvangen door het internationale publiek. Het album mag zeker op applaus onthaald worden, al vind ik persoonlijk dat hun eerdere nummers best ook wat aandacht verdienen. Liverpool (2013) rockt heerlijk in sixties stijl, aangevuld met oriëntaalse instrumenten. Het album passeert als een fantastische film dankzij de originele mengeling van exotische invloeden. Een andere favoriet is het White Stripes klinkende “Je m’en vais”. De song werd gebruikt als achtergrond voor de kortfilm ‘Michel’, en voorlopig enkel gekend onder het Franstalige publiek.

“I’ve got trouble in mind” is verrassend anders, hier en daar merk je dat de songs wat minder ‘ruw’ klinken (bewust om een breder publiek aan te spreken of zoeken ze juist naar alternatieven om hun muziek te laten evolueren?). Het geheel klinkt niettemin nog steeds rock, en de jaren 60 invloeden zijn nog steeds aanwezig samen met de kenmerkende tijdloze stem van Marie. The Liminanas toeren momenteel door Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Begin volgend jaar worden ze verwacht in Nijmegen en in de Paradiso in Amsterdam en dus het moment om ze ook eens live mee te maken!

Over auteur

Isis De Meyere

Professioneel: na 16 jaar in de lucht als airhostess, ben ik sinds 2 jaar 'geland' in het zuiden van Frankrijk waar ik er voor zorg dat klanten een onvergetelijke luxereis beleven. Naast mijn operationele talenten, maak ik dagelijks vertalingen aan voor de bedrijfswebsite. Persoonlijk: als kind droomde ik over een avontuurlijk leven zoals deze van de stripfiguur Yoko Tsuno: onafhankelijk en tegelijk vrouwelijk, het heelal verkennend met de eeuwige glimlach! Zelfgeschreven poëzie, yoga en de liefde voor muziek zijn mijn gezel tijdens de vele ‘reizen’. U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter