Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

Heel veel muziekliefhebbers hebben het zich al vaker afgevraagd. Waarom zijn de nummers van The Vaccines eigenlijk zo kort? Welnu, dat is eigenlijk helemaal nergens om. ‘We doen dat niet bewust, het gaat van nature zo’, liet frontman Justin Hayward-Young desgevraagd weten.

Er is geen specifieke reden waarom de nummers van The Vaccines zo kort zijn. Dat liet frontman Justin Hayward- Young weten. Volgens de frontman is de band zich niet eens echt bewust van de korte nummers die ze maken. ‘We doen dat niet bewust’, stelde hij.

Negentig tellen

De meeste nummers van The Vaccines halen de drie minuten niet eens en helemaal bijzonder was debuutsingle ‘Wreckin Bar’. Dat nummer duurde namelijk precies anderhalve minuut. Frontman Hayward – Young wijst overigens naar muziek uit de 70’s en 80’s. ‘Toen waren de nummers ook vaak maximaal drie minuten’, zei hij. Verder denkt de zanger dat het wellicht te maken heeft met de mentaliteit van nu en de iPod-generatie van nu. Die mensen willen kort en snel, weet de zanger uit ervaring.

Drijfveer

Het boegbeeld van The Vaccines ging ook in over de drijfveer bij het maken van een nieuw album :

Elke keer als je een nieuw album maakt, denk je dat dit weer veel beter is dan de vorige, hoe trots je daar ook op was. Sterker nog, ik denk dat je alleen op deze manier muziek kunt blijven maken. Ik zeg altijd dat de dingen die je nu doet beter moeten zijn dan de dingen die je gedaan hebt.

Tournee door Engeland

The Vaccines krijgen het overigens druk tijdens de eerste twee maanden van het nieuwe jaar. Ze maken dan namelijk een uitgebreide tournee door Engeland en doen verschillende keren Londen en onder meer Brighton, Oxford en Blackburn aan.

The Vaccins houdt het ‘van nature’ kort

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter