Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Thom Yorke nam onlangs in New York vier tracks op waaronder de soundtrack van de bekende Italiaanse film ‘Suspiria’. Met een andere track – ‘Open Again’ – laat Yorke horen over hoeveel muzikale kwaliteiten hij daadwerkelijk beschikt. Yorke nam in totaal vier nummers op in de Electric Lady Studio in New York.

Thom Yorke heeft definitief de harten van de pure muziekliefhebber gestolen door onder meer het opnemen van de soundtrack van de bekende film ‘Suspiria’. Kenners omschrijven de soundtrack als spookachtig en onvoorspelbaar. ‘Suspiria’ is een Italiaanse horrorfilm uit 1977 onder regie van Daio Argento en dit keer opgevoerd door Luca Guadagnino.

XL Recordings

In de soundtrack wijkt Yorke niet een moment af van het gotische en soms absurde achtergrondmateriaal van de film. Overigens is de alom bewierookte soundtrack ondertussen al op het XL Recordings label, het label van Yorke’s band, beschikbaar. En alsof de soundtrack nog niet voldoende is om definitief overtuigd te raken van de kwaliteiten van Thom Yorke, kwam de zanger ook nog met een schitterende akoestische versie van ‘Open Again’.

Subliem gitaarspel

Ook ‘Open Again’ nam Yorke in New York op, speciaal voor ‘Morning Becomes Electric’ van de Amerikaanse radio-omroep KCRW. ‘Open Again’ is indrukwekkend vanwege het sublieme gitaarspel en de gevoelige, zachte stem van Yorke. Ook het instrumentale deel van deze track bezorgt menig muziekliefhebber kippenvel.

Radiohead

Behalve ‘Open Again’ en de soundtrack van ‘Suspiria’, nam de begaafde muzikant in New York nog twee stukken voor de film ‘Suspiria’ op (‘Unmade’ en ‘Suspirium’) én coverde hij op al even indrukwekkende wijze ‘Bloom’ van Radiohead, een track die terug te vinden is op het album ‘King of Limbs’ dat in 2011 verscheen.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter