Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De band speelt dit najaar hun album uit 1987, The Joshua Tree, in zijn geheel op een exclusieve tournee. Krijgt Nederland binnenkort een concert?

The Joshua Tree volledig gespeeld

U2 heeft een nieuwe serie data aangekondigd voor de Joshua Tree Tour 2019. Deze tournee zal Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore, Japan en Zuid-Korea aan het eind van het jaar omvatten. De tour begint op 8 november in Auckland (Nieuw-Zeeland) en eindigt in Seoul (Zuid-Korea) op 8 december. Op elk van deze shows speelt U2 hun geprezen album The Joshua Tree, uitgebracht in 1987, in zijn geheel. De kaartverkoop begint op 11 juni op de officiële website van de groep. (De datum en locatie van het concert in Singapore zijn echter nog niet bekend gemaakt).

Naast het uitvoeren van het hele album The Joshua Tree, speelt U2 ook andere nummers uit hun catalogus. De scenografie omvat een serie exclusieve films geregisseerd door de Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn, die achter de foto’s in het album zat. Noel Gallagher’s High Flying Birds gaat open voor U2 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Over deze tour, zei Bono:

“Het heeft me maar 30 jaar gekost om deze nummers te leren zingen, en het is geweldig om te zeggen dat ik de band eindelijk heb ingehaald. Het publiek gaf The Joshua Tree een nieuw bestaan tijdens deze tournee. Het was heel bijzonder voor ons om deze concerten te doen, heel veel emoties… Tussen de wanhoop om te zien hoe sommige duistere passages vandaag de dag nog steeds relevant zijn, en de pure vreugde van het spelen…. Het was een hele ervaring. En nu doen we het weer. Auckland, Brisbane, Melbourne, Adelaide, Perth, Sydney, Tokyo, Singapore, Seoul…. We komen eraan.”.

Wat als U2 door Nederland ging?

De Joshua Tree 2019 tournee markeert de volgende fase van een belangrijke periode in de touringcarrière van U2. Sinds 2015 is de groep in vijf jaar tijd begonnen met vier afzonderlijke rondleidingen, een frequentie die sinds het einde van de Lovetown-tour niet meer is voorgekomen, om nog maar te zwijgen van de promotietournees.

Hun laatste bezoek aan Nederland in oktober 2018 in het kader van de “EXPERIENCE + iNNOCENCE Tour”, wijst alles erop dat deze “Joshua Tree 2019 Tour” inderdaad een nieuwe ronde van de wereldtournee inluidt! Waarom dan niet een nieuw bezoek aan Nederland? Eén ding is zeker, Alex gaat voor jullie fans op onderzoek uit! We houden u op de hoogte. Ondertussen, en om er zeker van te zijn dat ze hun volgende show in Nederland kunnen bijwonen, reserveer nu uw tickets bij Next Concert.

Ticketing informatie : 
U2 Concerten
Data : (komt binnenkort) :
Prijzen en categorieën
Binnenkort beschikbaar : 
Tickets en reserveringen

► Ticketreserveringsservice: Next Concert 

Over auteur

Avatar

Professioneel leven: Na een bachelor's degree in de commercie en daarna een Master 2 Web, ben ik natuurlijk overgestapt op webmarketing en werd dan een CMO. Persoonlijk leven: Ik ben gepassioneerd door het web, ik ben ook een rock fan (die ik in mijn vrije tijd speel). Ik deel de nieuwste muzikale pareltjes en de komende concerten die ik niet mag missen. Sterke emoties zijn te verwachten voor de komende jaren op Hey Alex! U kunt contact met mij opnemen via hugo.blancher@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter