Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De kans bestaat dat de videoclip van ‘God is a Woman’ van Ariana Grande binnenkort niet meer te zien is. Kunstenaar Vladimir Kush klaagde de zangeres namelijk aan vanwege het gebruik van een van zijn kunstwerken in de clip, zonder dat daarvoor toestemming gevraagd is. Kush wil dat de video van het web verwijderd wordt.

Kunstenaar wil video Ariana Grande laten verwijderen

Vladimir Kush is woedend op zangeres Ariana Grande en wil de videoclip van ‘God is a Woman’ van het web laten verwijderen. Bovendien klaagde hij de zangeres aan wegens inbreuk op het copyright. Reden is dat in de videoclip een kunstwerk te zien is, een kunstwerk dat volgens Kush van hem is en waarvoor geen toestemming is gevraagd.

Zangeres Ariana Grande is aangeklaagd door kunstenaar Vladimir Kush. Hij stelt dat het kunstwerk dat te zien is – een dansende vrouw in een kaars- in de videoclip ‘God is a Woman’ van hem is en er voor gebruik in de videoclip geen toestemming gevraagd is. Kush klaagt de zangeres aan wegens inbreuk op het copyright en eist dat de video van het web verwijderd wordt.

Niet om toestemming gevraagd

In de videoclip is een kunstwerk te zien met daarop een vrouw die in een kaars danst. Volgens Kush is dit en kunstwerk van hem en maakte hij in de periode 1999/2000 tal van dergelijke kunstwerken. De kunstenaar wist niet wat hij zag in de videoclip en is nooit gevraagd om toestemming.

Niet de eerste keer

Overigens richt de woede van de kunstenaar zich vooral op Freenjoy, het productiebedrijf van de videoclip. Volgens Kush is het niet de eerste keer dat ze materiaal gebruiken van anderen en waarvoor geen toestemming gevraagd is. Kush eist dat de videoclip van het web verwijderd wordt, en dat terwijl de clip ondertussen al meer dan 200 miljoen views heeft.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter