Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 1 minuten

Er komt toch écht een nieuw (en tweede) album van ‘Prophets of Rage’. Zoveel lijkt duidelijk na een aankondiging van Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk (allen bekend van Rage Against The Machine) op sociale media en uitspraken van diezelfde Wilk in de media. De band bestaat naast de drie Rage Against The Machine leden uit Chuck D, B-Real en DJ Lord. Behalve eigen werk brengt de band muziek van Rage Against The Machine, Cypres Hill en Public Enemy.

‘Prophets of Rage’, een band die bestaat uit de Rage Against The Machine leden Morello, Commerford en Wilk én Chuck-D, B-Real en DJ Lord, komt met een nieuw album. Dit kan afgeleid worden uit een boodschap op social media en vanwege uitspraken van Brad Wilk. De band speelt behalve eigen werk ook de hits van Cypres Hill, Rage Against The Machine en Public Enemy.

Band heeft toekomst

De band ontstond in 2016 en in 2017 kwam het eerste album uit. Vervolgens was het wachten op wat er verder zou gebeuren. Brad Wilk liet tegenover Kaaos TV echter weten dat de band wat hem betreft toekomst heeft. ‘We hebben de afgelopen maanden nieuwe muziek geschreven en dat is me geweldig goed bevallen. Het was een fantastische ervaring’, liet hij weten. De verwachting is dan ook dat er in de loop van 2019 een nieuw album gepresenteerd zal worden.

‘Nog heel veel beter’

Wilk is buitengewoon content met de nog jonge band. ‘Wat mij betreft is het zinvol om door te gaan. Ik denk dat als we doorgaan en vaker samen live op zullen treden, we nog heel veel beter zullen worden. De nieuwe muziek die we geschreven hebben is opnieuw weer heel andere muziek. We zijn weer een andere richting opgegaan’, liet hij weten.

Over auteur

Avatar

Beroepsleven: Gegradueerd van EFAP (School of New Communication Professions), werd ik webredacteur voor Hey Alex zodra ik van school afstudeerde. Persoonlijk leven: Schrijven is voor mij altijd een ontsnapping geweest. Verborgen reggae fan, ik kan ook luisteren naar pop en zelfs metal. Een grote dromer in mijn vrije tijd, ik stel me graag onwaarschijnlijke en romantische scenario's voor op pakkende melodieën. U kunt contact met mij opnemen via juliette.thobois@maestro-corporation.com

Laat een opmerking achter