Blijf op de hoogte van het laatste muzieknieuws en nog veel meer! Beleef uw passie... elke dag opnieuw!
leestijd : 2 minuten

De rock-band uit Utrecht bracht net hun nieuwste single uit, die tot het drieluik hoort dat de band dit najaar uitbracht. Na de 3 singles is het nu tijd voor een tour door het Verenigd Koninkrijk.

Van Utrecht naar het Verenigd Koninkrijk en binnenkort misschien de rest van de wereld

Ziggy Splynt doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. De rock-band uit Utrecht is nog niet echt bekend bij het grote publiek, maar ze hebben een trouwe fanbase. En die gaat de landsgrenzen voorbij, tot over het kanaal, tot bij onze Engelstalige ‘buren’.

De drie jonge mannen leerden elkaar kennen op het conservatorium en al in de tweede week begonnen ze samen te spelen. Zo ontstond Ziggy Splynt, een rock-band die weleens vergeleken wordt met Muse. In 2016 won de band een aantal prijzen waaronder de ‘Clash of the Titans’ en ook de ‘Utrechtse Popprijs’. Het was een mooi jaar voor de band! Een jaar met een paar mooie optredens, prestigieuze prijzen en een aantal leuke singles.

Nu, slechts 2 jaar later, heeft de band een overvolle agenda. Voornamelijk de afgelopen maanden waren hectisch. Zo speelden ze eind november de aftershow van Within Temptation in Amsterdam. Ook hadden ze hun eigen optredens met de Popronde en tourden ze het hele land rond. Maar na Nederland is het nu tijd om naar het buitenland te trekken. De tour begint en eindigt in Londen en tussendoor spelen ze in onder andere Edinburgh, Newcastle en Bristol. In totaal gaat het om 9 concerten. Hopelijk is dit een goed begin voor een internationale doorbraak.

De band vertrekt op tour met een nieuwe single. ‘Dead Space’ is de derde single in het drieluik dat ze dit najaar uitbrachten. Ook ‘Swiitch’ en ‘Army of Falk’ kwamen dit najaar uit. De nieuwste single heeft de vertrouwde sound: verrassende twists, verschillende ritmes en bombastische zang. Het nummer gaat over een plundering van een fictief dorp, over een nieuw begin. Hopelijk wordt het ook voor hen een beetje een nieuw begin, het begin van een internationale carrière!

Over auteur

Annelien Maes

Professioneel: na mijn studies journalistiek wilde ik een internationale studie doen en koos ik voor de Erasmus Mundus Master: Journalism, Media & Globalisation. Ik heb sindsdien voornamelijk als content editor gewerkt in de reissector. Persoonlijk: ik hou voornamelijk van indie: leuke melodieën met een twist en een portie electro, heerlijk. Tash Sultana, Oscar & The Wolf, The Killers, maar ook Jack Johnson en Xavier Rudd behoren tot mijn favorieten. Verder hou ik van dagdromen, reizen en zwemmen in de oceaan (als het lekker warm is ten minste). U kunt mij contacteren via mijn LinkedIn-profiel.

Laat een opmerking achter